Nyhed31|05|2012

Store og små virksomheder satser på fremtiden med dansk højteknologi

Store og små virksomheder satser på fremtiden med dansk højteknologi

15 investeringer i millionklassen fra Højteknologifonden. Målet er at skabe morgendagens jobs gennem nye forskningssamarbejder mellem landets virksomheder og universiteter.

De nye samarbejder dækker områder som produktion, bio, IT, energi, miljø, fødevarer og byggeri. 31 virksomheder deltager i højteknologifondssamarbejder for første gang

Ønsket om at starte ny forskning når bredt ud i det danske erhvervsliv. For fire ud af fem virksomheder er det nye højteknologiske samarbejde også en debut med Højteknologifonden. De investerer nu sammen med førende universitetseksperter mellem to og fire år i at udvikle fremtidens teknologier og vækstpotentialer.  

Idéerne bag projekterne udvikler virksomheder og universiteter i fællesskab. Det er for eksempel en massiv investering i dansk produktion, et nyt olieeventyr 40 år efter den første dråbe olie blev hentet op fra Nordsøen og liv, man kan redde med hurtig diagnose ved blodinfektion.  

Projekterne bevæger sig helt ud i rummet. På Aalborg Universitet og i pionervirksomheden Gomspace skal man nu på jagt efter rumskrot under sloganet – skidt, det fjerner vi!                                                                                                                           

Carsten Orth Gaarn-Larsen, direktør i Højteknologifonden, fortæller:  

”I de seneste seks år har Højteknologifonden bygget en model op, hvor det oprigtige og forpligtende forskningssamarbejde er i fokus. Målet er at skabe de bedst mulige resultater i hvert enkelt samarbejde. Vi ser frem til at give de 15 nye projekter en flyvende start og til i samarbejde med virksomheder og universiteter at søge veje til at bringe Danmark ud på den globale scene”.  

I alt bliver der med de femten investeringer skabt grundlag for nye forskningsinvesteringer for 374 millioner kroner. Virksomheder og universiteter stiller med 181 millioner kroner, mens Højteknologifonden bidrager med 193 millioner kroner.  

Geografisk dækker virksomhederne hele landet. Når man kaster et blik på landkortet er kommuner som Lolland, Ringkøbing-Skjern og Syddjurs med for første gang. To tredjedele af de deltagende virksomheder har under 250 ansatte.

 
Højteknologifonden, Holbergsgade 14 3, 1057 København K, tlf 3363 7280info(at)hoejteknologifonden.dk