ProSurf – proteiner med perspektiver

ProSurf – proteiner med perspektiver

Platformens mål er at udvikle metoder til fremstilling af specielle funktionaliserede overflader. Tematisk spænder platformen fra skibsbundsmaling til tandplejeprodukter.

Om projektet

Fællesnævneren i platformen er anvendelse af proteiner og nanoteknologi til kontrol af bakterier og andre organismers vækst.

Foreløbige resultater viser, at enzymer har stort potentiale som komponent i maling, der hæmmer vækst af bakterier, alger og dyr på skibsbunde. Resultaterne omsættes nu til konkrete produkter, og der arbejdes på at udvælge de bedste koncepter til videre kommercialisering. Inden for udvikling af tandplejeprodukter med beskyttende effekt arbejdes der med naturens egne forsvarsmekanismer i mælk.

De første foreløbige resultater er opnået, samtidig med at der er justeret på projektplanen for yderligere at udnytte en række af mælkens egenskaber. Et sidste element i Prosurf er at udvikle og dokumentere metoder, som kan udvide anvendelsesområdet for mælkeproteiner.

Platformen har allerede resulteret i patenter og videnskabelige publikationer.

Se tidligere års statusopdateringer her

Lignende projekter

Nanoteknologi kan revolutionere plastegenskaber

Helt nye egenskaber for plastprodukter

Kontakt i HTF

Kommunikationschef
Thomas Bjerre
Tlf. 3363 7285

 

Fakta

Varighed: 5 år
Projektperiode: 2006-2011

Afsluttet projekt

Budget: 31 DKKm
HTF-investering: 15 DKKm

Parter

Parter

Arla Foods a.m.b.a.

Danisco A/S

AU – iNANO

Århus Universitetshospital

 
Højteknologifonden, Holbergsgade 14 3, 1057 København K, tlf 3363 7280info(at)hoejteknologifonden.dk