Teknologi på arbejdspladsen: Skaber motivation og et bedre sammenhold

Teknologi kan gøre meget godt for os, hvad angår effektivisering, men vi kan også bruge teknologiens muligheder til helt konkret at skabe motivation og et bedre sammenhold på tværs af arbejdspladsen.
Morningtrain er et webbureau, der både laver hjemmesider og marketing for kunder, men der sidder også en programmeringsafdeling, som har brugt deres evner indenfor netop programmering til, at lave nogle både sjove, men også effektive hacks, så deres hverdag er både nemmere og sjovere.

  1. Robotten ”Jabba The Hub”

Hvis i jeres virksomhed bruger kanalen Slack til jeres interne kommunikation, så kan I gøre som Morningtrain og lave jeres helt egen robot. Morningtrain har døbt den Jabba The Hub, inspireret af Jabba The Hutt fra Star Wars.
Webbureauet Morningtrain går højt op i deres sociale virksomhedskultur, hvor medarbejderne snakker sammen på kryds og tværs af afdelinger, aldersgrupper og det ellers flade hierarki.
Dette hjælper Jabba The Hub med, ved at han hver laver 5 forskellige frokosthold, der bliver sendt ud til buffeten i kantinen med 5 minutters mellemrum. Helt konkret tagger Jabba hold 1, på en kanal på Slack, hvor først næste hold tagges 5 minutter senere. Dagen efter er holdene anderledes. På den måde ender man i Morningtrain altid med at spise frokost med nogle andre, end dem man også arbejder tæt med.

 

  1. Wolf-of-Wall-Street-Banken-på-Brystet-Stemning

Morningtrain har en infoskærm hængende, der fortæller hvor langt de forskellige afdelinger er, fra at nå deres månedlige mål, det i sig selv er en god motivationsfaktorer, hvor afdelingernes medarbejdere modtager en bonus, hvis dette mål nås.
Men skærmen har også en anden smart funktion. Hver gang der skabes et nyt salg, kommer der en melodi ud af skærmens højtalere. Melodierne skifter alt efter hvor stort salget er – her kommer både, bare en lyd med ”yahoo”, hvis der er tale om et mindre salg, men nu højere man kommer op, nu mere dramatisk bliver melodien. Her har bureauet fortsat Star Wars temaet med den ikoniske tema-sang, men også Wolf of Wall-street sangen, hvor Matthew McConaughey nynner, mens han slår sig selv i brystet.
For det første gør det, at man på tværs af afdelinger kan se, hvad der bliver solgt, men det skaber samtidig både glæde og entuisiasme på tværs af afdelingerne, særligt når salget er rigtig stort.
Det er en god måde, at både motivere, men også at skabe transparens fra salgsafdelingen og videre ud i virksomheden.

  1. Er det fredag?

Morningtrain har fredagsbar hver fredag, og denne begynder kl 15.30, når de selv samme højtalere begynder på en sang kaldet Freitag af komikeren Magnus Milang. ”Hvilken dag er det i dag? Er det mandag? Eller er det tirsdag? Eller er det onsdag? Eller er det torsdag?” Det er fjollet, men det skaber den perfekte steming for folk, der sidder begravede med hovederne bag deres computerskærme.
Lyden af den sang, betyder at fredagsbaren har åbnet for øl, vand og drinks – og oftest starter fredagsbaren med en props-runde, hvor alle der har lyst, kan give probs, altså ros til de kolleger, der har været ekstra sej.

  1. Personlig kaffemaskine

Fordi programmører ikke kan lade være med at hacke, hvor der hackes må, er selv kaffemaskinen programmeret. Udover at den er koblet til internettet, så de nørdede programmører kan analysere på, hvor meget kaffe der drikkes, så er den også specialdesignet, således at Morningtrains eget logo er på skærmen, hvor man vælger hvilken kaffe man vil have.
Måske en dag de får programmeret så kaffemaskinen også synger en lille melodi?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *