Nedgravningsspots – muligheden for at få en flot indkørsel
I mange af de helt nybyggede områder, der skyder op rundt omkring i Danmark, er der ikke den helt store gadebelysning endnu, derfor kan det hurtigt blive mørkt og lidt kedeligt udenfor. Specielt indkørslen kan mangle belysning og hygge. Derfor er det en super god løsning med de lækre nedgravningsspots, der både kan graves ned (deraf navnet), men som også kan indlægges direkte i stenene i din indkørsel.
Vi skaber hygge og varm stemning indendørs med smukke lamper og stearinlys om vinteren. Det er med til at gøre vores hjem til et sted vi holder af at være. Nogen af os har også lamper i haven eller på udhænget i taget. Men, hvor lækkert ser det ikke ud, når du kommer kørende hjem til en flot belyst indkørsel? Det giver virkelig et præg af luksus og byder varmt velkommen.
Denne artikel indeholder
Spred hyggen til indkørslen
Vores hjem er ikke bare det hus vi bor i, det er også haven og indkørslen. Gennem de sidste år har der været rigtig stor fokus på haven og på at den skal være en oase, der afspejler det vi elsker og dyrker ved vores huse.
Men indkørslen og carporten er blevet lidt overset, hvilket er rigtig synd, for det er trods alt det første vi møder, når vi kommer hjem fra en lang dag på arbejde. Så hvorfor ikke sprede hyggen til indkørslen med nogle fine nedgravningsspots? Der skal ikke så meget til, for at din indkørsel bliver lige så indbydende som resten af hjemmet.
Belægningen
En af de mest populære og klassiske former for belægning i indkørslen er herregårdssten med slået kant. Det er en enkel, holdbar og helt igennem klassisk form for sten, der giver din indkørsel et rigtig flot og spændende look. Alt efter, hvordan jeres hus ser ud og hvad I selv foretrækker, kan stenene fås i flere forskellige størrelser og farver, så der er rig mulighed for at finde en model, der passer til jeres hus og indkørsel.
Grundet størrelsen og formen giver herregårdssten også en god mulighed for at lege med forskellige mønstre, når de skal lægges, det behøver ikke nødvendigvis at være de mere udbredte mønstre som:
- Vinkelforbandt – er det klassiske sildebensmønster, hvor fliserne lægges, så de skaber et genkendeligt zigzag mønster.
- Blokforbandt – betyder, at fliserne lægges på skift to på langs og to på tværs, men det kræver sten, der er dobbelt så lange som de er brede, for at opnå det rette look, hvilket du kan opnå med makro herregårdssten
- Løberforbandt – er det mest anvendte belægningsmønster, det du ser i de fleste indkørsler og på terrasser i vid udstrækning. Her lægges stenene i rækker over hinanden, hvor hver række er forskudt ½ sten for den nedenstående række.
Du kan med herregårdssten lege med mere end bare de ovenstående mønstre, du kan også lave cirkulære mønstre og udnytte en store variation i farver, der også findes. Det er altså kun fantasien, der sætter grænser.
Og ligeledes passer de fint til, hvis du ønsker at lave nedgravningsspots.
Integrerer nedgravningsspots i belægningen og skab hygge med lyset
Der er meget forskelligt, hvor langt der er fra indkørslen til huset, men i mange tilfælde ligger de to i relativ nærhed af hinanden. Derfor tænker man måske ikke umiddelbart på belysning i indkørslen som noget af det første.
Men skal den etableres alligevel, er nedgravningsspots altså en rigtig spændende mulighed at overveje. Har du valgt de ovenstående herregårdssten har du muligheden for at gøre noget andet og mere lækkert end bare at sætte en lampe med sensor op. Du kan nemlig vælge at få din belysning integrereret i belægningen med nedgravningsspots.
Det behøver ikke at være den klassiske løsning, med lamper langs kanten på din indkørsel, du kan også sagtens tænke mere kreativt, uden det behøver at ende med at ligne et diskotek fra 90erne.
Hvis du vælger de rigtige spots, med den rigtige glød, kan du skabe en skøn, næsten sydlandsk stemning, der understreger mønsteret i din belægning eller endda bevæger sig fra belægningen op ad en tilstødende mur. Igen handler det kun om, hvad du og din partner synes er smukt, hyggeligt og passer til jeres hjem.
Værd at huske
- Det er bedre at bestille for mange materialer end for lidt. For rigtig mange leverandører er mere end villige til at tage materialer, der er blevet i overskud retur, så de ikke skal stå i og være i vejen.
- Det er også rigtig vigtigt at sørge for, at der ligger det rigtige sand og grus i de rigtige mængder under stenene, så de bliver på deres plads og ikke skrider ud eller mønsteret rykker sig.
- Husk at vedligeholde din indkørsel med ligeså stor omhu, som du gør med resten af huset og haven, for så har du glæde af en smuk parkeringsplads mm i mange år frem
- Har det regnet meget i en periode eller trænger herregårdsstenene til en rensning, kan du komme rigtig langt med en kost og noget sand. Det fylder ikke bare fugerne op, det renser også fliserne for lav og alger.
Pas på flyttemanden
Skal du flytte ind i et nyt hus, er det rigtig vigtigt, at din indkørsel er færdig, så flyttemændene kan komme så tæt på huset som muligt. Det skåner både dem og jeres møbler – især, hvis vejret er lidt vådt og koldt.
Indkørslen skal være fri for ting og restmaterialer, så der er fuld adgang for flyttebilen og mulighed for at bevæge sig rundt om bilen.
Langt de fleste der flytter i dag, vælger at hyre et flyttefirma til at hjælpe, for der er mange store og tunge møbler i vores hjem, der ikke passer hverken på bagsædet eller i en trailer.
Det er alle jeres ting og sager, derfor er det vigtigt, at de bliver behandlet ordentligt, og det kræver et pålideligt flyttefirma, der virkelig ved, hvad de laver. Ved at vælge et professionelt flyttefirma passer du både på dine møbler og din indkørsel.
Ved at sørge for, at din indkørsel er ryddet og klar ved ankomst, passer du også på din flyttemand og det bliver han uden tvivl glad for.