Hus og have

Robotplæneklipper

Denne artikel indeholder

Står du ligesom mange andre og overvejer købet af en robotplæneklipper? Måske du har læst en test eller to, eller en anmeldelse fra en af mange som har stået i samme situation og sidenhen har delt deres erfaring. Det er en stor beslutning og et dyrt produkt, så det er vigtigt at have styr på dit behov før du ender med at købe noget. Det er en god ting at være lidt ekstra forberedt så du ved præcis hvad du skal bruge og derfra kan finde dit produkt til den bedste pris.

Det er dog et voldsomt stort marked og der er mange ting man skal holde fokus på og for at tage den helt rigtige beslutning skal du holde tungen lige i munden. Derfor er der mange ting du skal huske at tænke på, så læs endeligt videre.

Vælger du ud fra en af de mange robotplæneklipper tests, fra en personlig anbefaling, og skal du i øvrigt have den med eller uden kanttråd? Her i guiden kan vi forhåbentligt give dig lidt inputs til hvad du skal kigge på før du vælger, hvad der er vigtigt i processen, samt hvilke elementer der er vigtige at sammenligne før du køber. Sidst men ikke mindst kan vi give nogle inputs til hvor du kan købe dem og hvad du skal være særligt opmærksom på før du gør det.

Hvad indeholder denne guide?

I denne guide kan du læse en introduktion til hvad en robotplæneklipper er, hvad du skal huske på før du køber en, hvad du skal tænke over og tankerne omkring hvor det er bedst at købe – online eller i en butik. Guiden sigter i al sin enkelthed efter at gøre det så let som muligt for dig at træffe den helt rigtige beslutning og ende med en flot græsplæne klaret af din næste robotplæneklipper.

Test vinder - Worx Landroid M 800
Bedømmelse:

Test vinder - Worx Landroid M 800

  • Klipper optil 800kvm
  • Bedst i test
  • Let justering af klippehøjde
  • Bruger kanttråd

Bestil og modtag i morgen

Worx Landroid M 1000 WiFi
Bedømmelse:

Worx Landroid M 1000 WiFi

  • Klipper optil 1000kvm
  • Kan styre med via WiFi
  • Let justering af klippehøjde
  • Bruger kanttråd

Bestil og modtag i morgen

Worx Landroid S 700 WiFi
Bedømmelse:

Worx Landroid S 700 WiFi

  • Klipper optil 700kvm
  • Kan styre med via WiFi
  • Let justering af klippehøjde
  • Populær blandt mange have ejere

Bestil og modtag i morgen

Robomow RC304U
Bedømmelse:

Robomow RC304U

  • Klarer græsslåning på et par timer
  • Klipper optil 1000kvm
  • Unikt kantklip
  • Overvåg din programstatus

Bestil og modtag i morgen

Robomow RC308U
Bedømmelse:

Robomow RC308U

  • Klipper optil 800kvm
  • Udstyret med unik kantklip
  • Overvåg programstatussen
  • Kraftige og stærke stålknive

Bestil og modtag i morgen

Worx Landroid S 500 WiFi
Bedømmelse:

Worx Landroid S 500 WiFi

  • Klipper optil 500kvm
  • Kan styre med via WiFi
  • Let justering af klippehøjde
  • Populær blandt mange have ejere

Bestil og modtag i morgen

Gardena Sileno City 250
Bedømmelse:

Gardena Sileno City 250

  • Perfekt til mindre haver
  • Smart SensorCut system
  • Nem at installere på displayet
  • Indbygget tyverisikring

Bestil og modtag i morgen

Robot
Bedømmelse:

Robot

  • nem
  • hurtig
  • billig
  • liderlig

Bestil og modtag i morgen

 

Hvad er en robotplæneklipper?

I al sin enkelthed er det blot en robot som klarer den opgave det er at klippe din plæne – dvs. den fjerner nødvendigheden af din egen involvering, og gør at du ved hjælp at et ganske simpelt set up ikke længere behøver at bekymre dig om hvornår du skal klare plænen næste gang.

Typisk starter du med at afgrænse et område så den ikke kører ind i buske og blomsterbed, og så kan du enten via robotten eller en tilhørende app – afhængig af fabrikanten – indstille hvornår og hvor ofte din robot skal klare plænen for dig.

Den klarer typisk selv opladningen – det vil sige, at den selv kører hen til dens ladestation når den er ved at løbe tør, også selvom det er midt i en klipning. Så kører den hen, genoplader, og fortsætter derfra med resten af plænen. Det er godt at være opmærksom på at kigge efter en robotplæneklipper med lang batteritid hvis du har en voldsomt stor græsplæne.

Fugtighed er OK – regn er ikke ideelt. Hvis det regner er det bedst at du vender med at få robotten i gang, men hvis græsset blot er lidt fugtigt fra dagen forinden er det helt fint og robotten kan let klare det. Der er i øvrigt også tydelige instruktioner med alle produkter, så hvis du er i tvivl kan du læse mere fra den specifikke fabrikant du køber fra.

Fordele og ulemper ved en robotplæneklipper

Nogle af fordelene – udover det åbenlyse med at du ikke selv skal bruge tid på det, er, at du får en typisk flottere plæne da græsset har godt af mere hyppige klipninger men hvor der tages ganske lidt. Derudover er robotplæneklippere typisk mere miljøvenlige end din gamle benzindrevne plæneklipper og det er en stor fordel. Sidst men ikke mindst er den også mere allergi-venlig.

Ulempen er at givet at du måske oftere får klippet din plæne er der også flere støjgener til dine naboer og dig selv. Herudover er der selvfølgelig som med alt andet en risiko for at den skulle blive stjålet hvilket bestemt ville være en skam.

Forstå dit eget behov

Til at starte med skal du have et hurtigt overblik over hvad det virkelig er du har behov for. Hvor stor er din have, hvordan er den indrettet? Disse ting kan give dig mange svar ift. hvilken robotplæneklipper du skal have. Det er derfor vigtigt at huske på, at hvis du har en stor have skal du også ideelt have en robot som kan klare lang batteritid. Det er en af de elementer du skal kigge lidt ekstra på før du får købt din næste maskine.

Derudover er det selvfølgeligt vigtigt at forstå om du har en have der er flad eller om der er mange ups and downs som kan gøre det svært for en robot. Alle disse ting er noget du skal have i baghovedet før du ender med at købe din robotplæneklipper.

Robotplæneklipper tests

Der findes mange anmeldelser og tests online som du kan gå igennem. De varierer naturligvis i kvalitet, men generelt er der fin information at hente fra mange forskellige websites som allerede har sammenlignet en masse maskiner – formentlig dem du overvejer at købe lige nu – og som har fundet gode svar alt afhængig af hvad dit behov er. De sammenligner typisk på parametre som kvalitet af klipning, batteritid, vægt osv.

For at finde de bedste og nyeste tests kan du blot Google ’robotplæneklipper test’ og se hvad der dukker op. Typisk vil der være 4-5 gode anmeldelser, sammenligninger og tests du kan læse igennem som vil hjælpe dig i processen mod at nå din endelige beslutning.

Hvis du vil læse hele den test der ligger til grundlag for denne her artikel, så finder du den her.

Skal du købe online eller i en butik?

Som en garvet forbruger er vi vant til at gå ned i en butik, tale med en ekspedient og forvente at have en samtale omkring fordele og ulemper ved hver løsning. Det er dog værd at bemærke at få butikker har alle robotplæneklippere i udbud, ligesom det er vigtigt at huske at nogle butikker tjener mere ved at sælge et bestemt produkt til dig fremfor at fokusere på hvad det er du har behov for. Derfor er det ofte en god ide at lave research selv, og kun hvis du føler det er nødvendigt søge råd fra sælgere i butikker.

Derfor kan det hurtigt blive en fordel af købe din næste robotplæneklipper online hvor du hjemme på sofaen kan sammenligne modeller, læse anmeldelser, kigge igennem markedet og se udvalget, og desuden se både nye og brugte modeller. Det gør kort sagt at du har al information til rådighed, og du kan uden tvivl finde den model du leder efter på en online shop selvom den ikke nødvendigvis ville være i din lokale Silvan. Online er de typiske shops naturligvis shops som Wupti og Coolshop, men også Roboteksperten af god og stabil. Kigger du uden for landets grænser er Amazon naturligvis altid en god mulighed hvor du sikkert kan finde nogle til en rigtigt god pris. Sidst, men ikke mindst, kan du naturligvis også overveje at købe en brugt – i det tilfælde vil noget som Den Blå Avis naturligvis være et godt sted at starte.

Endnu en fordel ved det er at du kan kan sammenligne priserne. Online kan du se på tværs af kategorier, produkter, modeller og shops – og hurtigt få et godt overblik over hvad der er en god og dårlig pris. Desuden kan du nogle gange finde finde rabatter ved at skrive til op til shoppens nyhedsbrev eller gå i gennem deres profiler på sociale medier som Facebook, Instagram eller Twitter. Kort sagt får du den største chance for at finde den bedste pris, og du har alt information til rådighed – uden at du nogensinde behøver at forlade dit hus eller lejlighed.

De mest kendte mærker for robotplæneklippere

Der er mange store og små mærker som laver robotplæneklippere. Nogle af de største og generelt bedste er de følgende:

Robomow: Laver kun robotplæneklippere og er derfor 100% specialiseret i netop dette produkt. Robomow er meget kendt i markedet og er af mange anset som værende det bedste mærke til lige netop robotplæneklippere.

Worx: Er typisk rigtigt gode til at opfinde ny teknologi til markedet og er kendt som nogle af dem der kan skubbe grænserne i markedet.

Gardena: Nogle af de mest driftsikre og stabile robotplæneklippere i markedet.

Bosch: Gode gamle Bosch – kendt for deres altid gode kvalitet og stabile performance. Altid et sikkert valg hvis du søger en god løsning med fokus på kvalitet.

Afsluttende tanker om købet af en robotplæneklipper

Nu hvor du har læst ovenstående og måske også andre sider og anmeldelser er det næste skridt at komme videre i processen, vælge hvilken robotplæneklipper du skal have og købe den. Der er et hav af websites der kan hjælpe dig videre med dén del af processen, men som altid ligger det hele i forberedelsen. Derfor håber vi at denne gennemgang har været hjælpsom for dig i processen og at du finder en god løsning så din have kan stå helt skarpt.

Denne guide er skrevet af Mads som arbejder på talekspert.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *