Robotgulvvasker test
Denne artikel indeholder
Hvordan synes du det lyder med altid skindende rene gulve i hele huset, uden at du selv skal i gang med vand og sæbe? I en tid hvor hverdagen for mange familier bliver mere og mere hektisk, er det en kærkommen hjælp, at den teknologiske udvikling gør det muligt, at dagligdagens knap så sjove pligter kan klares med et tryk på en knap.
Med en robotgulvvasker kan du nøjes med at fylde vand og sæbe på maskinen, og så klarer den ellers hele gulvvasken. Men hvad skal man så holde øje med, når man leder efter den bedste robotgulvvasker? I denne artikel klæder vi dig på til at træffe den rigtige beslutning. Du får gode råd til hvilke egenskaber du især skal være opmærksom på, når du gennemgår resultatet at en robotgulvvasker test.
Testvinder - iRobot Scooba 450
Klart markedets bedste robotgulvvasker. Og selvom prisen er større end på de 2 andre produkter, så er der ikke nogen tvivl om at den er alle pengene værd.
iRobot Braava 390T
En lækker robotgulvvasker, som udover at vaskegulvene også kan fjene dem. Derfor kan den samtidigt sammenlignes med en robotstøvsuger
iRobot Braava Jet 240
Med denne lækre model, får du muligheden for både at feje, mobbe og vaskegulvet. Altsammen i den samme maskine. Modellen kan styres via en App på telefonen.
Robotgulvvaskere giver mere tid til de sjove ting
Lad os bare være ærlige. Tiden er knap i mange familier. I den moderne familie har forældrene selv nogle hobbyer der skal udforskes eller noget træning der skal dyrkes, og derudover skal børnene måske fragtes til sport flere gange om ugen. Der skal laves mad, og der skal laves lektier. Det efterlader ikke meget tid til at slappe af og hygge sig i hinandens selskab. Især ikke når der så også lige skal støvsuges, vaske gulv og tørres støv af i hele huset. Derfor er det en fantastisk mulighed for mange familier, at en del af disse pligter nu kan klares automatisk af en robot.
Først kom robotstøvsugeren på markedet. Senere kom robotplæneklipperen til, og nu kan man altså også købe en robot til at klare gulvvasken. Det fantastiske ved robotgulvvaskere er, at de for mange modellers vedkommende er meget brugervenlige og nemme at betjene. Ved nogle modeller skal du bare fylde vand og sæbe i de rigtige beholdere, og så trykke på startknappen. Robotgulvvaskeren finder helt selv ud af at vaske hele gulvet, og hvis der er forhindringer, så kører den bare udenom. Der er selvfølgelig stor forskel på, hvor meget brugervenlighed og kvalitet man får til prisen, men meget mere om det senere.
Hvilke typer gulve egner sig til robotgulvvasker?
Generelt egner alle hårde gulve sig til at blive vasket med en robotgulvvasker. Gulvtæpper går naturligt nok ikke an, da underlaget simpelthen bliver for blødt, men alle klinkegulve og trægulve kan fint klares. Lige når det kommer til trægulve, skal du dog være opmærksom på, at visse sarte gulve kan tage skade af for meget vand. Derfor kan det så være en rigtig god ide at finde en model, hvor vandforbruget kan justeres.
Markedet for robotgulvvaskere har udviklet sig lynhurtigt, så der er allerede mange mærker at vælge mellem. En god robotgulvvasker test kan hjælpe dig med at vælge den rigtige maskine fra start, men hvilke egenskaber er vigtige? I det følgende kigger vi nærmere på nogle af de vigtigste parametre, du skal holde øje med:
- Pris – Der skal selvfølgelig være en god sammenhæng mellem maskinens egenskaber og prisen. Selvom man i dag kan finde meget billige robotgulvvaskere på markedet, så er det ikke meget ved, hvis de alligevel ikke gør arbejdet ordentligt, eller i værste fald kan gøre skade på møblerne. Det kan være en ganske fornuftig ide at vælge et anerkendt mærke, så du også kan være mere tryg ved at kvaliteten er i orden.
- Brugervenlighed – Hvor nem er denne robotgulvvasker at betjene? Kan den i det store hele ’klare sig selv’, eller skal der besværlig forudprogrammering til først? Det er sådan en egenskab, der ikke så nemt kan læses ud fra specifikationerne, så her kan du med fordel se, om du kan finde en god og saglig robotgulvvasker anmeldelse, der omhandler netop den model, du er ved at undersøge.
- Arealdækning – Hvor langt kan denne robotgulvvasker klare sig på én påfyldning, og hvor lang tid kan den køre på én opladning? Her er dit behov selvfølgelig meget afhængig af, hvor stort et gulvareal, du skal have vasket. Hvis dit hus består af meget store rum, så kan det være meget relevant at lede efter en maskine, der kan dække et stort areal. Ellers kan du være nødsaget til at lade din maskine køre flere gange i samme rum. Det kan også være helt fint, men det er dog noget mere besværligt end at have en maskine, der kan klare hele rummet på én gang.
- Støjniveau – En gulvvasker kan være en velsignelse med al den tid der frigives og det manuelle arbejde der spares, men hvis prisen er en maskine, der larmer mere end hvad man nemt kan abstrahere fra, så skal man nok overveje, om man har fundet den rigtige model.
- Navigationsteknologi – Vi er stadig i den tidlige fase af udviklingen indenfor robotgulvvaskere, så der kan være stor forskel på, hvor gode de enkelte modeller er til at manøvrere udenom forhindringer som møbler, gulvvaser og lignende. Hold godt øje med andres erfaringer med den model, du har for øje. Måske kan en lidt dyrere robotgulvvasker være en god investering, hvis den kommer godt rundt om forhindringer, og alligevel får vasket flot tæt omkring forhindringerne. Det kan vise sig at blive rigtigt dyrt i den sidste ende, hvis man vælger at købe en af de helt billige modeller, hvis man samtidig ender med grimme mærker i møblerne.
- Ekstra funktioner – Har denne robotgulvvasker nyttige ekstra funktioner, der adskiller den fra andre modeller på markedet? Det kunne for eksempel være relevant at se nærmere på, hvorvidt robotgulvvaskeren kun kan vaske på én bestemt måde, eller om den for eksempel kan indstilles efter, hvor meget vand der skal bruges. Som nævnt længere oppe kan det kan være en meget vigtig faktor, hvis du har trægulve, der ikke tåler for meget vand.
Robotgulvvaskere i meget forskellige prisklasser
Når du skal vælge din nye robotgulvvasker, så kan det virke overvældende med alle de forskellige modeller og mærker. Du vil også hurtigt opdage, at der kan være meget stor forskel på prisen. Hvilken model du skal vælge, kommer i høj grad an på dine behov. Du kan finde billige mærker med modeller, der koster helt ned til ganske få hundrede kroner og i den anden ende af skalaen findes luksusmodellerne med priser op til omkring 6.000 kr.
iRobot robotgulvvaskere dominerer markedet
Når man søger efter robotgulvvaskere, så er der særligt ét mærke, der altid dukker op. Det er iRobot. iRobot er et amerikansk firma, der sætter standarden indenfor robotteknologi til husholdningen. Firmaet var det første til at introducere robotstøvsugeren på markedet tilbage i 2002, og nu har iRobot altså også taget førerpositionen indenfor robotter til gulvvask. Du kan næsten ikke finde en eneste robotgulvvasker test, der ikke har mindst én iRobot maskine med, og typisk ender de også i toppen, når der sammenlignes på egenskaber. Det har selvfølgelig stor betydning at iRobot – ved at være med fra start – har oparbejdet utroligt meget knowhow og erfaring med at udvikle intelligente robotmaskiner til husholdningen. Prisen er typisk en del højere end for andre mærker, men til gengæld kan man så også være sikker på, at teknologien er helt i top.
Selv for den billigste iRobot model, skal vi op på en pris omkring 1.500 kr, men til gengæld får du så også en kvalitetsmaskine fra det førende mærke i branchen. Priserne på de forskellige modeller går herefter helt op til omkring 6.000 kr. og ikke overraskende følger kvaliteten også med kvaliteten.
iRobot Braava eller iRobot Scooba gulvvasker?
Det grundlæggende valg, hvis du vil købe en iRobot gulvvasker, står mellem serierne Braava og Scooba. Braava er væstentligt billigere end Scooba, men som du kan se i det følgende, får du også mere effektivitet for de ekstra penge. En model som iRobot Braava Jet anbefales til badeværelser, køkkener og ellers andre mindre rum. Den kan både klare fejning op til 25 kvadratmeter og gulvvask op til 20 kvadratmeter. Til sammenligning kan iRobot Scooba feje op til 92,3 kvadratmeter og vaske op til 32,5 kvadratmeter. Som du kan se, er der altså væsentlig forskel på arealdækningen for de to modeller.
Begge modeller har iAdapt 2.0 navigation, men derudover har Scoobaen en ekstra avanceret navigationsenhed. De vender begge tilbage til udgangspunktet efter endt vask og registrerer hældninger, så de ikke pludselig falder ned af trapperne. iRobot Scooba har derudover den fordel, at man kan sætte maskinen på pause, og så husker den, hvor den allerede har været. Det kan man ikke med en Braava.
Der er altså en del ting at tage med i overvejelserne, når du har taget beslutningen og skal finde din nye robotgulvvasker. Den rigtige model for dig kommer i høj grad an på dine specifikke behov, men konklusionen på ovenstående betragtninger må være, at det godt kan betale sig at investere lidt ekstra for at være sikret en god kvalitet. Hvis man tænker på, hvor meget tid og besvær din nye robotgulvvasker kommer til at spare dig de næste mange år, så er egentlig en lille pris at investere i god kvalitet. Det sikre valg er en model fra iRobot, hvilket du også kan se i de talrige robotgulvvasker tests, der nærmest har en iRobot som vinder hver eneste gang. Hvad du end vælger, kan du være sikker på, at du ikke kommer til at fortryde din beslutning om at gøre hverdagen lettere med en robotgulvvasker.
Artiklen er skrevet af Peter Bæk fra www.afbudsrejserallinclusive.dk.