En fejl som mange begår når de køber kæledyr

Mange børn vil gerne have et kæledyr, fordi det er sødt og sjovt at lege med. Men man skal som forældre lige tænke sig om en ekstra gang, inden man tager en beslutning om at købe et kæledyr til sit barn. For barnet kan komme med åh så mange forklaringer om, at han/hun vil passe det, gå tur med det, skifte bur, alt efter hvilket kæledyr barnet ønsker. For der er nogle grundlæggende fejl som mange forældre gør. Og i sidste ende, går det udover dyret! Hvilket vi helst skal undgå.

Denne artikel indeholder

Køb aldrig et kæledyr til dit barn

Når man køber et kæledyr, så er det ikke til det enkelte barn. Det er til hele familien. Derfor skal man som familie snakke sammen om, hvilket kæledyr det skal være. Eventuelt fordele opgaver ud mellem forældre og børn. For køber du kæledyret til et enkelt barn og køber udstyr til dyret på www.dyreverdenen.dk, vil ansvaret være alt for stort. Ét er, at barnet vil synes at kæledyret er sjovt i starten, men efter et stykke tid, så forsvinder den der glæde altså, og så vil det gå hen og blive en byrde. Så vil man som forældre begynde, at anklage barnet for ikke at tage ansvar, og du skal gøre dét og dét! Det vil skabe negativitet, og derfor skal man aldrig købe et kæledyr til et barn, og slet ikke i fødseldagsgave eller julegave. 

Man giver dyret fra sig

Hvis man som forældre har begået den fejl, at købe et kæledyr, uden at det har forældrenes interesse, så er det at der ikke vil gå særlig længe før barnet mister interessen for dyret. Børn lever nemlig i nuet, og et nyt kæledyr kan holde fra en uge til 2-3 måneder. Hvis det er en hundehvalp, er den måske sød og interessant, så længde hvalpen er lille. Hvis du bemærker diverse salgsider, så er der mange der sælger kæledyr, og i deres beskrivelse står der ofte at børnene har mistet interessen. Det er et kæmpe eksempel på forældre, som har truffet et forkert valg. Hvis der skal et kæledyr ind i familien, så skal man som forældre tage ansvar, og tage over når barnet mister interessent. 

Er i fast besluttet

Hvis i virkelig synes at det kæledyr vil være godt for jeres børn, imens det er et samlet ansvar for hele familie, så er et godt begynder-dyr en gavner. (Se mere her www.gnaververdenen.dk) Det kan være et hamster, fordi de er ikke så store, og det er et meget selvstændigt dyr, og så lever det ikke så længe, i forhold til hvis interessen falder. At have et kæledyr giver nemlig et ansvar hos barnet, som også kan være rigtig sundt. For børn vokser med ansvar. Nogle børn er bedre til det end andre. For man kan godt tro at ens barn ikke vil bevare interessen særlig længe, men bliver så overrasket over, at barnet godt kan lide at have et ansvar. For det at have et ansvar som barn, gør at man føler sig stor og ansvarsfuld. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *