Få maven i balance

Vi kender det alle sammen, når maven driller, og den frustrerende følelse af at man ikke kan holde noget mad i sig. Man har hørt om hvad der hjalp i gamle dag, men eftersom det er blevet undersøgt nærmere, så er der faktisk rigtig mange ting man gjorde i gamle dage, som faktisk viser sig slet ikke at virke eller have noget gavnlig effekt overhovedet. Men hvad hjælper egentlig når man har en kedelig omgang maveinfluenza?

Når man har en maveinfluenza, kan man have følgende symptomer:

 • Feber
 • Kvalme
 • Opkastninger
 • Ondt i maven eventuelt kramper
 • Diarré
 • Hovedpine

Man kan konkludere, at det muligvis er fordi man har spist noget, som gør at maven er kommet i ubalance. For at skabe balance i tarmfloraen igen, kan man spise mejeriprodukter, som indeholder mælkesyrebakterier. Mælkesyrebakterier er med til at så de dårlige bakterier i maven ihjel. 

Det er ikke sikkert at appetitten er til noget mad overhovedet, men for at komme bedst igennem det, så er det vigtigt, at man prøver at spise varieret, hvor man både får kulhydrater, fedt og proteiner. (Tjek gerne denne MyProtein referral code for billige og hurtige proteiner).

Drik rigeligt 

Man kan føle sig træt og uoplagt til at foretage sig noget, og man ender ofte appetitløs i sengen eller på sofaen. Men har ikke lyst til at spise noget, fordi man alligevel ikke kan holde det i sig. Men netop her, er det super vigtigt, at man får drukket nok. For når man har diarré, mister man rigtig meget væske i kroppen. Så drik rigeligt med vand, sodavand, juice eller andet, og man skal drikke rigeligt for at undgå at man dehydrerer. 

Gode råd mod maveinfluenza: 

 1. Det er vigtigt at man prøver så godt som muligt, at isolere sig fra resten af familien. Dertil er det vigtig med en god håndhygiejne. 
 2. Spis i mindre portioner – Det er ikke sikkert at man kan holde det nede, men hvis man er sulten, så prøv at spis meget lidt ad gangen, så maven kan nå at følge med. Og gerne noget deres letfordøjeligt for dine tarme, såsom yoghurt, bananer, revet æble, evt suppe.
 3. Drik masser af væske – Uanset hvad det er, så drik rigeligt 
 4. Hvis du ikke ser tegn på bedring eller virkelig har voldsomme smerter, så kontakt lægen.
 5. Undgå tobak og alkohol 
 6. Undlad at drikke kaffe, det det godt kan være hårdt for maven

Maveinfluenza er noget vi rammes af i ny og næ, og det er heldigvis noget der går i sig selv igen. Det kan vare lige fra 2 dage til over 1 uge. Der er desværre ingenting man kan spise af medicin, for at man bliver hurtigere rask. Man må bare prøve at følge ovenstående råd, så man ikke forværre situationen, så blot udgør at man er syg i længere tid. Man skal huske at passe på sig selv og sine omgivelser, da det hurtigt smitter. Det smitter som regel igennem dårlig hygiejne, så hvis man kan spritte af og vaske hænderne godt, så kan man undgå at det bliver en omgangssyge i familien. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *