Test: Hvilken automatisk online backup tjeneste er bedst?

Denne artikel indeholder

Der er mange udbydere, både danske og udenlandske, når man skal se på muligheder for online backup af sine dokumenter, billeder, servere eller andet. Mange tjenester har forskellige tilbud for opgradering af plads, men de fleste udbyder et fåtal af GB’s gratis.

Online backup er en vigtig sikkerhedsforanstaltning for dem, der opbevarer vigtige dokumenter og filer på deres computer. Det kan for eksempel være en stor opgave eller feriebillederne, som man helst ikke vil undvære. I tilfælde af at ens computer går i stykker eller forsvinder, så kan man nemlig stadig tilgå sine filer og billeder, hvis man har husket at lave backup af dem i en online backup tjeneste. Så kan man logge på fra en anden computer, og så har man alle sine vigtige filer og billeder igen.

I denne artikel ser vi på, hvilken online backup tjeneste, der er bedst til den enkelte forbruger. Vi kigger blandt andet på den plads, tjenesterne udbyder, brugervenligheden af deres backup og til sidst noterer vi, om leverandøren er dansk eller udenlandsk. Dette har betydning for, hvad man kan forvente af deres privatlivspolitik, kundeservice og hastighed.

Læs med herunder, og find den online backup tjeneste, der passer bedst til dine behov og krav. Hvad enten du blot leder efter en mindre pakke af GB’s til at gemme dine feriebilleder på eller en større pakke med ubegrænset plads til din virksomhed eller dit hobbyprojekt, så kan du finde den helt rigtige tjeneste herunder.

Onlime

 • Ubegrænset plads
 • Automatisk backup
 • Dansk kundeservice og dansk leverandør

Onlime er en dansk backup tjeneste. Derfor laver den backup af dine filer både hurtigere og mere sikkert end udenlandske tjenester. Det skyldes, at Onlimes serverer ligger i Norge, så det er ikke langt filerne skal ’rejse’ for at blive gemt. Dette gør også, at Onlime har en meget sikker privatlivspolitik, fordi de følger den norske lov omkring privatlivspolitik, der er meget stram.

Onlime har derudover automatisk backup. Det vil sige, at alle dine filer og billeder bliver gemt automatisk, så du ikke skal ind og gemme dem manuelt. Med Onlime kan man få et abonnement med ubegrænset plads, der aldrig når et loft for, hvor meget du kan uploade. Hvis ikke man har brug for ubegrænset plads, så udbyder de også 5 GB, man kan bruge helt kvit og frit.

Onlime er altså en meget brugervenig tjeneste for dem, der ikke vil uploade alle filer og billeder manuelt, og som gerne vil snakke dansk, når de ringer til kundeservice. Onlime er også ideel til dem, der sætter pris på, at deres informationer og filer ligger sikkert og beskyttet af de skandinaviske love omkring privatlivspolitik. Desuden kører Onlimes serverer på 100 % grøn energi, så hvis man går op i bæredygtighed, så er Onlime også et rigtigt godt valg.

Besøg Onlime her og få backup idag!

Backup Bird

 • 14 dage gratis backup af servere
 • Brugervenlig backup af servere
 • Dansk leverandør

Backup Bird er også en dansk leverandør, men generelt foregår deres service og kommunikation på engelsk. Backup Bird henvender sig bedst til firmaer og virksomheder, der skal have uploadet en eller flere serverer. Det kan for eksempel være for virksomheder, der arbejder med hjemmesider eller andre større programmeringsprojekter. Hos Backup Bird kan man uploade over 50 forskellige servere, og tjenesten kan tilmeld finde fejl i servernes forbindelser, hvis der skulle opstå nogen.

Backup Birds serverer ligger i Danmark, og deres backup foregår dermed også meget hurtigt. Da Backup Bird primært henvender sig til virksomheder, udbyder de ikke nogle gratis GB’s. I stedet for tilbyder de, at man kan få en 14 dages gratis prøveperiode på alle deres abonnementer. På den måde kan man prøve tjenesten af, før man beslutter sig for at købe et abonnement til sin virksomhed eller til et mindre hobbyprojekt.

Backup Bird henvender sig primært til virksomheder, men hvis man arbejder med serverer som et hobbyprojekt, så tilbyder Backup Bird også et billigt abonnement for backup af en enkel server. Med Backup Bird kan man også gemme filer og dermed samle hele sit projekt ét sted.

Besøg Backup bird og få backup idag!

iCloud

 • Gratis op til 5 GB
 • Automatisk backup, men kun for Apple-produkter
 • Udenlandsk leverandør

iClouds serverer ligger længere væk, derfor kan upload godt tage lidt længere tid, men den foregår heldigvis automatisk. Det betyder, at iCloud uploader alle dine filer i baggrunden, så du ikke behøver at gøre det selv.

iCloud virker kun på Apple-produkter så som Iphone og Mac, så hvis man har en Windows-computer, så virker iCloud ikke hensigtsmæssig. Men hvis man kun ejer Apple-produkter, så er det rigtig smart, at ens filer, billeder og noter kan synkronisere mellem ens telefon, computer og iPad, hvis man har sådan en. På den måde kan man altid have sine filer tilgængelige, også på farten.

iCloud ubyder gratis 5 GB. Men hvis du både har filer og billeder på din telefon, computer og iPad, så bliver de 5 GB hurtigt brugt op. Du kan da opgradere mod betaling, hvis du ønsker det. iCloud henvender sig altså bedst til den forbruger, der kun har Apple-produkter, og som ønsker en let metode at gemme sine filer og billeder på, selv om man måske ikke har så mange.

Besøg iCloud og få backup idag!

Backblaze

 • Ubegrænset plads
 • Automatisk backup
 • Udenlandsk leverandør

Med Backblaze kan man mod betaling få ubegrænset plads. Hvis man gerne vil prøve det gratis, så er der en 15 dages prøveperiode. Backblaze henvender sig altså til de professionelle, der afhænger af at kunne uploade rigtig mange dokumenter og andre filer på en let og sikker måde.

Backblaze har nemlig også automatisk backup, så man ikke skal uploade alting manuelt. Det er en smart feature, når man skal har mange filer og dokumenter, der hele tiden skal gemmes og måske deles med andre medarbejdere. Hos Backblaze kan man opså backe serverer op, og generelt er deres tjeneste meget alsidig i og med den både kan bruges til Mac og PC.

Den eneste ulempe ved Backblaze er, at deres serverer ligger i Californien – altså over på den anden side af jorden i forhold til Danmark. Dette er ikke optimalt i forhold til hastigheden, og selv om Backblaze har en god privatpolitik, så er den ikke underlagt de samme love, der gælder for deling af private informationer, som Danmark og resten af Skandinavien er. Men hvis man søger en sikker udenlandsk tjeneste til ens virksomhed eller større hobbyprojekt, så er Backblaze et rigtig godt bud på dette.

Besøg Blackblaze og få backup idag!

Dropbox

 • Gratis op til 2 GB
 • Brugervenlig manuel backup
 • Udenlandsk leverandør

Dropbox er en af de største tjenester i verden til online backup. Deres tjeneste er blevet populær på brugervenligheden og alsidigheden. Dropbox er rigtig smart, hvis man leder efter en let løsning til at dele et eller et par dokumenter med andre. Desværre er det ikke meget plads, man kan få gratis, kun 2 GB. Det vil sige, at den lynhurtigt bliver fyldt op, selv om man for eksempel ikke har mange dokumenter eller billeder deri. Man kan selvfølgelig vælge at opgradere pladsen, hvis man ønsker det.

Dropbox fungerer manuelt, det vil sige, at man selv skal overføre de dokumenter, man ønsker at gemme i tjenesten. Hvis man leder efter noget, der kan tage en sikkerhedskopi af alle filerne på ens computer, så er det altså ikke dropbox, man skal have fat i, for det kan tage lang tid at overføre alle filer manuelt.

Men skal man blot sikre sig at enkelte dokumenter er sikrede, så som et større hobby- eller skoleprojekt, så er Drobox god og brugervenlig til alle enheder. Vær dog opmærksom på at mange af firmaets servere står i USA, hvor der ikke er lige så stramme regler for sikkerhed og privatlivspolitik, som der er i Danmark og EU.

Besøg Dropbox og få backup idag!

Google Drive

 • Gratis op til 15 GB
 • Brugervenlig manuel backup på tværs af mange enheder
 • Udenlandsk leverandør

Google Drive er en smart løsning for dem, der også har en Googlebruger, det vil sige en g-mail. Google Drive har nemlig rigtig mange gratis GB’s, som man kan bruge på tværs af alle de enheder, man har, der er koblet op til ens Googlebruger.

Overførslen af filer sker manuelt. Du kan derfor let overføre en mappe med feriebilleder til Google Drive og så tilgå dem på hvilken som helst anden computer eller enhed, så længe du husker dit Google-login.

En ulempe ved Google Drive er, at Google desværre har en dårlig historik med at lempe på privatlivspolitikker. Det vil sige, at de informationer, du gemmer på Google Drive, kan blive brugt i et monetært øjemed som for eksempel til brugerspecifikke reklamer og så videre.

Det er derfor altid en god idé, når man skal vælge online backup tjeneste til sine filer at tjekke hvilken privatlivspolitik, der beskytter ens filer. Man kan bedst vide sig sikker på de tjenester, der har en server her i Danmark og i resten af Skandinavien.

Med ovenstående sammenligning af diverse online backup løsninger, håber vi at du kan finde den helt rette løsning til dig. Vælg ikke blot det første og bedste du finder, men overvej dine behov grundigt og vælg ud fra dette.

Besøg Dropbox og få backup idag!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *