Lån penge til isolering

Der er rigtig mange penge at spare ved at isolere, plus du hjælper klimaet med at overleve ved ikke at være med til at skabe unødvendige forandringer. Mange tænker måske at isolere er en dyr fornøjelse, og det er jo heller ikke sådan at du ikke skal have pengene op af lommen. Men set over en periode, så vil du få de penge tilbage igen, fordi du kan spare på varmen. Og når først pengene er tjent hjem, så er det pengene lige i lommen efterfølgende. Det giver derfor god mening at optage et lån for at isolere boligen. Selvom der er tale om et lån, kan man se det som en investering i boligen, den stiger nemlig både i værdi, men man spare også penge på varmeregningen måned efter måned.

Hvad kan jeg gøre for at isolere? Her kommer der nogle bud på hvad du kan gøre for at isolere dit hus endnu bedre:

  • Kig på din isolering på loftet, kan den tåle mere isolering?
  • Skal døre og vinduer udskiftes for at holde kulden bedre ude af huset?
  • Skal du have hulmursisolering, eller måske en efter isolering af dette?
  • Hvordan med dine gulve, er der isolering i dem?

Der er mange ting man kan gøre for at isolere. Det handler jo ikke kun om hvad der ligger af isolering på loftet. Vinduer og døre har også en stor indflydelse på isolering. Her handler det også om at når du udskifter gamle døre eller vinduer, at du får sat dem rigtigt i, det vil sige både at montere dem korrekt, men også få isoleret mellem karm og væg inden du fuger.

Når man kigger på loftet for at se om der skal mere isolering på, så er der en grænse for hvor meget isolering der må komme på. Det skal forstås på den måde at kommer du over den grænse, så isoleringen ingen værdi, og så er det bare penge ud af vinduet når du køber ekstra isolering. Så tag et mål i højden af den isolering der ligger der i forvejen, og køb så kun isolering op til denne grænse højde. Når du så skal isolere loftet, så er det meget vigtigt at isoleringen slutter helt tæt, så ikke der opstår det der hedder kuldebroer. Isoleringen må ikke presses på nogen måde, da glasuld og rockwool isolere med stillestående luft. Det vil sige den luft der er i isoleringen er den måde hvorpå du kan spare på varmeregningen. Så den slags isolering skal ligge tæt, men dog ikke presses sammen. Bliver den presset for meget sammen, så forsvinder effekten af isoleringen, og så er det lige som at smide pengene ud af vinduet.

Et andet sted der tit er nogen som overser i forbindelse med at skulle isolere sit hus er hvis der er hulmur i dit hus. En hulmur opstår i forbindelse med murværk, hvor der er muret vægge op som det der kaldes en 2-stensvæg. Sådan en væg består er 2 murede vægge med ca 10-15 cm mellemrum. Herimellem er der i ældre huse ikke ret meget isolering, og det kan med fordel bliver hulmursisolering. Dette er der professionelle firmaer der tager sig af. Men det er ikke så frygteligt dyrt, og du sparer rigtig mange penge ved dette fremtiden. Se alle de gode guides på bygselvviden.dk

En af de andre ting man kan kigge lidt på er sine gulve. Tit med ældre huse, der har kælder under, er der ikke brugt ret meget tid på at isolere dem. Dette kan også være en rigtig god ide at få lagt noget isolering i gulvene. Det kræver som regel enten nye gulve, eller nye lofter i kælderen, men i den sidste ende, så er der ikke ret meget ved at have det fodkoldt derhjemme, og pengene du bruger, tjener sig selv hjem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *