Udstyr

Teknologien åbner op for nye muligheder for par

I dag vinder teknologien ind på alle områder af menneskets liv. Og det gælder altså også i parforholdet. I langdistanceforhold er kommunikationen lettere end nogensinde før, og også sexlivet bugner af muligheder på grund af teknologiens udbredelse. Men hvordan påvirker det forholdet, at vi i princippet altid kan holde øje med hinanden? Og præcis hvilke fordele og ulemper er der ved teknologiens indmarch i det private liv?

Uanset hvad så er teknologien her jo for at blive. Og ligesom med alle andre nye ting, så har det taget tid at finde ud af, hvordan teknologien skal virke mest optimalt ind på vores liv. I dag får teknologien ofte skylden for, at mennesker er mere fjerne og distanceret. Men måske kan teknologien også hjælpe os med at komme tættere på hinanden?

Læs med nedenunder for at finde ud af, hvordan teknologien åbner op for nye muligheder for par. Både de par der er langt fra hinanden, og dem der er helt tæt og intime.

Denne artikel indeholder

Teknologien giver muligheder for par i langdistance forhold

Hvad enten ens kæreste bor langt væk eller blot er på ferie uden dig, så er det helt sikkert, at teknologien har givet nye muligheder for stadig at være i kontakt. En gang skulle man vente længe på at et brev blev leveret, og der var aldrig et øjeblikkeligt svar. I dag føles det næsten ikke som om, vi er væk fra hinanden, fordi vi altid er lige i lommen på vores smartphones eller på computeren.

Og selv om vi måske ikke aktivt skriver sammen, så kan man følge med i sin partners liv på de sociale medier. Der er faktisk måske ikke engang noget at fortælle, når din partner kommer hjem, for du har allerede set hele deres ferie på deres story. Og det kan både være en god ting og en dårlig ting. For selv om vi føler os tættere med teknologien, så er vi ikke tæt på. Vi kan ikke røre vores partner. Så teknologien kan også forstørre savnet, fordi vi altid bliver mindet om, at vi ikke er nær.

Men teknologien kan også være med til at åbne op for nye muligheder for par i langdistance forhold. For savnet er ikke en dårlig ting, selv om det er hårdt at gå i gennem. Der kan komme rigtig mange gode ting og ny kærlighed ud af savnet. Og teknologien kan hjælpe os med nye muligheder for at have et parforhold. For eksempel en ny slags intimitet, der pludselig foregår over sms eller snapchat. Eller en ny måde at være sammen på ved at se en hyggelig film sammen i hvert sit rum i to forskellige lande.

Teknologien giver mennesker mulighed for at mødes på tværs af landegrænser

Med globaliseringen og teknologien er mennesket ikke længere bundet til ét land eller ét sted hele deres liv. Nu kan vi rejse, og vi kan møde nye mennesker med en anden nationalitet, etnicitet og kultur end vores egen. Og selv om vi måske bor langt væk fra vores partner nu, så kan vi, hvis vi er heldige, flytte hen til dem, og stadig se vores familier et par gange om året.

Fly, toge, veje på land og til vands forbinder os alle, så vi aldrig er længere væk end, at man kan tage et fly. I hvert fald ikke, hvis man er en af de heldige i Danmark, der har fundet en kæreste inden for Europas grænser eksempelvis. Men teknologien og globaliseringen gør os mere åbne over for dem, der ikke er som os, og det gælder også i parforholdet.

Men teknologi og globaliseringen kan også blive et problem for par. For hvis ikke ens elskede befinder sig inden for et af de privilegerede europæiske lande, så er det ikke sikkert, at man ”bare lige” kan flytte sammen eller se hinanden en gang om måneden. Det betyder, at der er også er rigtig mange ulykkelige kærlighedsfortællinger på tværs af landene. Men man må tage det søde med det sure. Og det gælder også i kærligheden og med teknologiens mange muligheder.

Sexlegetøj er med på listen

Men teknologien åbner ikke kun op for muligheder for par, der befinder sig fysisk langt fra hinanden. Også i det helt tætte og intime vinder teknologien ind med stor overbevisning. Det behøver ikke være, fordi man gerne vil ”spice ting op”, at man køber en sexlegetøj. Måske er man bare nysgerrig på teknologien og på sin egen krop.

Hvis man ikke tænker sexlegetøjet som en erstatning for intimitet, men nærmere en forlængelse af intimiteten, så bruger man det nok også på en helt anden måde. Hvad enten det handler om et trådløst vibrator æg eller noget i denne her mode. Teknologien er i den grad blevet udviklet inde for den seksuelle intimsfære mellem par, og vi behøver ikke længere skamme sig over at prøve nogle forskellige ting af og være nysgerrige. Så længe teknologien ikke bliver en erstatning, men en udvidelse af intimiteten, så kan den sagtens være et fast inventar i soveværelset.

Her kommer teknologien altså helt tæt på. Men det er ikke ensbetydende med, at noget af intimiteten går tabt. Tværtimod kan det være en måde at genfinde noget intimitet og finde nogle nye måder at være intim og seksuel med sin partner på. Det kan både være med sexlegetøj, men også over mobilen eller over webkameraet i computeren. Teknologien er her nu engang ikke for at fjerne os fra hinanden, men for at hjælpe os med at komme tættere på hinanden. Hvad enten det er i soveværelset eller på en stor distance på tværs af lande.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *