Sådan holder du øje med dit elforbrug

Hvis man ved, hvor meget el man forbruger, så har man også muligheden for at skrue ned for sit elforbrug. I gennemsnit bruger vi en person 1.600 kWh om året. Hvor meget forbruger du?

Denne artikel indeholder

Hvorfor skal jeg tjekke mit elforbrug?

Du skal tjekke dit elforbrug, fordi du skal give dig selv muligheden for at skrue ned på det. Når først man er opmærksom på sit forbrug, husker man også lige at slukke lyset, når man forlader rummet eller trække elektriske apparater ud af stikket. Når du tjekker dit el-forbrug, kan det være en god idé at sammenligne dine elregninger måned for måned. Hvis du pludselig har en måned, hvor elregningen stiger rigtig meget, så kan det meget vel være fordi, du har et defekt apparat, eller fordi du har anskaffet dit et nyt apparat, der sluger meget strøm.

 

Hvordan kan jeg spare penge på mit elforbrug?

Du kan selvfølgelig altid sørge for, at alle apparater er ude af stikket, når de ikke bliver brugt. Men der er også mange andre ting, du kan gøre, hvis du ønsker at spare på regningen. Du kan f.eks. tørre dit tøj på en tørresnor, frem for at bruge tørretumbleren. Du kan bruge LED-pærer, som er mere energivenlige. Du kan også vaske dit tøj på færre grader – det hjælper også på elregningen! Og husk at fylde vaskemaskinen helt op, når du vasker tøj – det giver også noget! Der er altså masser af ting, du selv kan gøre, hvis du gerne vil spare penge på din elregning. Det bliver også lidt sjovt at se, hvor meget du kan få den til at falde, når du tænker dig lidt mere om i din dagligdags brugsomgang med ting.

 

Hvordan tjekker jeg min elregning?

Du tjekker dit elforbrug på en elmåler. Apparatet sidder typisk i et el-skab, du har et sted i huset. Der er ikke komma med, når du skal aflæse tallet, det er hele tallet, der gælder for dit elforbrug. Du kan få elmålere fra elvvs.dk, hvis du mangler nogle. Alle bør have en el-måler i huset, de kan finde ud af – og husker – at aflæse. Kunne det ikke også være rart, hvis du endelig kunne spare lidt penge nogle steder, hvor det faktisk ikke betyder det store? Det nedsætter jo ikke ens livskvalitet, at man lige skal fylde vaskemaskinen helt op, eller at man skal trække apparatet ud af stikket.

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *