Derfor skal din næste dørlås være en elektronisk en af slagsen

De fleste af os har prøvet at have smidt vores nøgler væk, glemt dem et sted eller måske endda fået dem stjålet. Uanset årsagen til, at man ikke har dem ved hånden, er der nærmest ikke noget værre end ikke at kunne komme ind i sit hjem, fordi man ikke har adgang til sin nøgle.

Det problem kommer man udenom med en elektronisk dørlås (eksempelvis dem, som du kan se her), idet det ikke er nødvendigt at have en traditionel nøgle. De har en lang række af fordele, og dem vi kigger vi lidt nærmere på her i artiklen.

Lås op med en nøglebrik, en adgangskode eller fra din telefon

Fordelen ved en elektronisk dørlås ligger i høj grad i, at man ikke skal bruge en nøgle. I stedet kan man låse døren om med en nøglebrik, en kode eller via en app på telefonen. Der er en masse positive følger af dette:

  • Hvis en nøgle bliver væk, undgår du at skulle skifte alle dine nøgler ud
  • Du kan deaktivere mistede nøglebrikker, så de ikke kan benyttes
  • Man kan lave midlertidige adgangskoder, som kan benyttes af gæster, håndværkere eller lignende
  • Det er muligt at låse op på distancen – eksempelvis for gæster, børn eller lignende

Men det stopper naturligvis ikke der. En elektronisk dørlås kan også opsættes til altid at låse, når døren bliver lukket. På den måde behøver man ikke at bekymre sig om, hvorvidt man nu fik låst eller ej.

Skal det være endnu vildere, kan man også vælge en elektronisk dørlås med biometrisk teknologi, hvilket betyder, at man kan låse døren op med sit fingeraftryk – præcis som på sin telefon.

Elektronisk dørlås til alle døre – og andre formål

Når man køber en elektronisk dørlås – ja, så behøver den ikke kun at virke til hoveddøren. Den kan nemlig også monteres på terrassedøren, dine vinduer, på døren til skuret eller garagen og i mange andre tilfælde. Nogle vælger også at sætte en elektronisk lås på deres postkasse. Låsene kan også benyttes til værdi- eller våbenskabe i hjemmet.

Der er flere forskellige typer af elektroniske dørlåse, hvor nogle er mere avancerede end andre. De kan naturligvis også købes i en række forskellige prisklasser og med forskellige funktioner. Vi kan kun anbefale, at du tager et kig på udvalget, inden du blot vælger en traditionel dørlås med en traditionel nøgle. Der kan nemlig være fordele og sparede bekymringer ved at gå den elektroniske vej.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *