Økonomi

Gør udlæg- og rejseafregning nemmere for dine ansatte

Hvis du driver en virksomhed, hvor dine ansatte ofte er på farten, så er det naturligvis vitalt, at sikre en korrekt, men dog også effektive håndtering af udlæg- og rejseafregning. I dag er det dog langt fra alle virksomheder, der har fokus på dette, hvilket er en skam. Det betyder ofte, at det ikke er alt, der afregnes korrekt eller at det forårsager besvær.

Det forholder sig heldigvis således, at der findes flere softwareløsninger, der kan gøre det til en både nemmere og langt mere effektiv proces. Hvis ikke det noget, du allerede har investeret i til din virksomhed, så er det en oplagt idé, at du finder noget brugbart software til rejseafregning, så du fremadrettet slipper for det store besvær og tidsspild.

Denne artikel indeholder

Mange virksomheder bruger unødige ressourcer på rejseafregning

Der er mange danske virksomheder, der bruger meget tid på, at afregne for deres ansatte, når de har været ude at rejse i et erhvervsmæssigt regi. Der er både udlæg, der skal tages hensyn til, men det skal samtidig også sikres, at det hele bliver bogført korrekt. Ikke nok med, at der ofte er en del udlæg, så er der også mange regler, der skal håndteres.

Derfor er der også mange bogholdere, der står med en kattepine, når de ansatte kommer hjem fra f.eks. et møde i udlandet, en konference eller noget lignende. Er det noget, du gerne vil undgå i fremtiden, så der ikke bliver brugt for mange unødige ressourcer på arbejde, der nemt kan digitaliseres, så bør du finde noget effektivt software til dette.

Automatiser hele processen

Det vigtigste er, at hele processen automatiseres. Det er oplagt, at du vælger et system, der udbyder en app til diverse smartphones, så der kan registreres udlæg og uploades kvitteringer on-the-go. Dermed skal bogholderen heller ikke vente med at bogføre posteringerne og skabe et overblik over kvitteringerne, indtil den eller de ansatte er hjemme.

Ovenstående er naturligvis gældende for samtlige former for udlæg, den ansatte laver på rejsen, mens det også er noget, der gør sig gældende for de transaktioner, der f.eks. laves med et erhvervskort – herunder tankning af bil, betaling af andet transport, hotelophold eller deslige. Det hele samlet ét sted og det gør det hele meget nemmere.

Det er – uden tvivl – pengene værd

Der er selvfølgelig mange, der begynder at tvivl på, om et sådant stykke software reelt set er pengene værd. Du kan dog være helt sikker på, at det er noget, der er pengene værd, eftersom du i løbet af kort tid vil kunne danne dig et godt billede af, hvor mange ressourcer, de frigør – og derfor vil det på sigt også kunne tjene sig selv hjem.

Derfor bør der bestemt heller ikke lægges skjul på, at det er en fornuftig investering. Det er særligt noget, der gør sig gældende, hvis du driver en større virksomhed, hvor du har mange ansatte og dermed også skal holde styr på et stort antal af udlæg, når de er ude at rejse i et erhvervsmæssigt regi – uanset om det er i ind- eller udland.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *