Udstyr

Guide: Segway, det skal du vide

Denne artikel indeholder

Er du vild med den teknologisk udvikling? Og træt af at cykle? Hvis du kan svare ja til disse 2 spørgsmål, så burde du overveje at købe en segway. For nogle år siden var de på vej frem. I dag ikke så meget, men noget tyder på, at de er på vej tilbage. For som du ved: Teknologien er altid på vej et sted hen.

Mange tager fejl, når det gælder segways. De tror, at de er pokkers dyre og et legetøj for de rige. Segway er overraskende billige. Du kan få en mini segway til 3.999 kroner – til samme pris som cykler koster i Thansen. Det er da billigt! Du kan også få dyrere modeller, som det er med alle produkter. Men generelt set er prisen altid god. Du får meget for pengene. Om så du køber den for at komme fra A til B eller som legetøj, så vil du nyde godt af den og ikke fortryde.

Du har brug for en segway. Det har vi alle. Eneste spørgsmål er, om det er noget for dig. Vil du bruge den? Først og fremmest fragter en segway dig, som en cykel eller knallert gør. Men for virkelig at nye godt af den, bør du gå op i teknoligne og dens muligheder. Hvis du gør det, tør vi godt sige, at du altid vil glæde dig over at træde op på din segway.

I dag cykler du måske på arbejde. Hvordan ville det se ud, hvis du troppede op med en segway? Uden tvivl vil dine kollegaer kigge en ekstra gang, fordi det ikke er noget, man ser særlig ofte. Sådan er det jo også med særlige biler. Vender du dig ikke også rundt for at kigge på en Ferrari? En segway er ikke en Ferrari, men den er anderledes, som en Ferrari er. Og derfor vil dine kollegaer kigge en ekstra gang. 

Hvem bruger segway i dag?

Alle og enhver, der vil. Med årene har særligt firmaer fået øjnene op for dens anvendelighed. Måske fordi, at de er blevet glade for deres nye prisniveau. For lad os være ærlige: Prisen på en segway har været for højt oppe. I 2010 kunne du få en segway til 40.000 kroner, som i dag koster det halve. Nu er de til at betale, og firmaerne kan se ideen i at bruge dem.

Organisationer med segway er:

  • Politiet
  • Parkeringsselskaber
  • Lufthavnsansatte
  • Reklamefirmaer
  • Bygge- og anlægsbranchen
  • Flere kommuner

Private kan få stor glæde af dem. En hel familie kan deles om dem og bruge dem på ferier.

Hvad koster segway – og derfor er den så billig

Til samme pris som en cykel i Thansen kan du få en segway. Og det er ikke engang løgn. Tænk lige over det, næste gang du vil købe en cykel. Du kan få en segway!

Prisen på en segway er overkommelig, fordi det er priser fra 3.999 kroner. Du kan, hvis du vil, komme op i den dyrere end. Vi snakker 25.000 kroner. Er det noget for dig, så er du dækket så godt ind, som du kan blive. Alternativt kan du få en middelmådig mountainbike, som er knap så sjov.

En segway er ikke en cykel, men det kan blive en erstatning for din cykel. Derfor kan du se frem til at spare penge på punkteringer. En segway kan næsten ikke punktere.

Sådan er fremtidens transport

Eldrevne enheder er fremtiden. Først kom segway. Nogle år efter kom el cyklen, som vi særligt i Danmark er særligt glade for, mens segway var mere populært ’over there’. Nu, disse år, snakker vi om elbilens fremtogt. En ting er hvert fald helt sikkert: Den er kommet for at blive. Hvis du har set Teslas seneste regnskabs tal, vil du se en stødt stigende omsætning.

Fremtidens transport er eldrevet. Hvis du køber en segway, så er du godt med.

Hvad er segway for noget? Hvorfor bruge det

Hvorfor ikke? Du skal fra A til B, hvorfor ikke undgå besværet. Om det er maj eller november, så kan det regne og blæse i Danmark. For dig i en segway, betyder det ingenting. Du kan på én opladning køre omkring 30 kilometer med en hastighed på ca. 20 km/t. Når du cykler, er det med en gennemsnitsfart på 16 k/mt – hvis ikke du har modvind, som vi jo så ofte har. Med en segway kommer du hurtigere til B – og knap så våd.

Segway er god til sjov. Den er et legetøj for alle. Børn som voksne kan bruge den. Den er noget særligt. Du skal bruge den, fordi det er sjovere end en cykel. For dig, der går op i teknologi, vil det altid være en fornøjelse. Og for alle andre en leg, som du jo nok også vil synes.

Kan man vælte? Hvis du vil, så kan du nok godt. En segway er på mange måde mere sikker end en cykel. Inde bag maskineriet sidder en computer, som konstant holder øje med, at alt er som det skal være. Den holder balancen for dig. Du skal med andre ord gøre noget drastisk galt, før du kan vælte.

Men hvor simpelt er det?

Læn dig frem, så kører den fremmad. Læner du dig tilbage, kører du bagud. Drej med rettet, den vej du skal. Mere er der ikke i det. Og derfor laver man segways til børn. Det er et kompliceret stykke teknologi, som faktisk er meget simpelt.

Steve Jobs: Årsagen til, at vi alle ikke bruge segway

Hvis du er kritisk overfor segways, så er du nok ligesom Steve Jobs. De første segway leveår var han meget kritisk over for deres produkt. Måske ved du godt, at Steve Jobs er en særlig mand, med sine rimelig stædige holdninger, som man ved, hvis man har læst biografien om ham.

I et interview stiller han sig kritisk over for produktet segway. Han kalder det dumt. Reporteren spørger hvorfor. Til det svarer Steve Jobs: ”Det er det bare.” Men til sidst uddyber han, hvorfor han den holdning. Åbenbart mener Steve Jobs, at det ikke er innovativt design.

Grimt. Det var måske tilfældet +7 år siden. I dag bør snakken være en anden. For segway har ændret sig fra at være klumpede og store til minimalistiske og enkle, som er noget Steve Jobs sætter stor pris på.

Hvis Steve Jobs levede i dag, ville han måske synes bedre om segways. Med deres nyere og moderne og innovative design kan de hvert fald med rette blive kaldt godt design.

Segways kommer ’over there’ fra

Som altid. I dag er det næsten en selvfølgelig, at nye produkter med et teknologisk fundament kommer fra USA. Og det er også tilfældet for segway, som er endnu en amerikansk opfindelse. Men den har aldrig slået igennem, som iPhone gjorde. Måske den har det til gode.

Til at starte med var der ét firma, som producerede dem. I dag kan du vælge og vrage mellem flere brands.

Inden du klikker ’Læg i kurv’, bør du måske lige læs med her. For inden du gør dig et køb som en segway, skal du helst have styr på det meste.

Hvordan fungere segway?

Først skal du vide: Alle kan stå på en segway. De bliver lavet til glæde for folk i alle aldre. Du kender måske en, som har en rigtig dårlig balance. Ja, selv han kan stå på en segwat. Det er rigtigt nok, at alle kan bruge en segway.

Rejs dig op på den. Hvis du vil køre frem, så læner du dig frem. Du skal ikke være bange for at læne dig for langt frem. De fleste har en ’stop-funktion’, hvor du ikke kan læne dig frem, så du falder forover. Omvendt hvis du vil tilbage, så læner du dig blot bagud. Når først du står oppe på en segway, vil du føle dig sikker. Dine fødder vil stå solidt plantet, som du var på gåben.

Det kan du tro! Derfor er det også, at vi anbefaler segway som en gave til sine børn. De vil få et legetøj, som de ikke vokser fra. Deres venner ville blive begejstret, og din eget barn vil få mange timers sjov.

Hvor må man køre på segway?

Hvor du vil. Så simpelt er det. Siden 2010 har du måtte kører på vejene. Samtidig blev det også afklaret, om det var en knallert, eller hvad det var. Politikerne blev enige om, at segway var en cykel. Du skal derfor ikke have nummerplade.

Hvornår blev segway opfundet?

Segway Inc. lancerede deres første produkt i 2001. Det er altså længe siden. Dengang havde ingen tænkt på Facebook – ikke engang Mark Zuckerberg.

Vis mig de mest populære segway! (affiliate link til kategoriside)

Er du usikker på, om det er noget for dig?

Du kan besøge Universe, som er eget af Danfoss. Deres store park byder på ture med segway, hvilket de har gjort i mange år. Så hvis du ikke er helt sikker, kunne du starte med en prøvetur hos dem.

Oplevelsesparken Universe vil kunne gøre dig helt sikker, inden du køber en segway. Og hvis du synes det er sjovt, hvorfor så ikke købe en? Prisen er god. Du får et anderledes transportmiddel, som meget få har glæde af.

Denne artikel er skrevet i samarbejde med Morten fra mrv.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *