Hvor tidligt bør man låne penge?

Vi har prøvet at lave denne overskrift for at hjælpe dig med, hvornår det er en god idé at låne penge i dit liv. Eneste problem med overskriften er, at det er umuligt at sætte alder på, hvornår du bør låne penge.

Man bør altid kun låne penge, når man har brug for det. Det betyder, at for mange unges vedkommende er det ikke en god idé at låne penge, da de sjældent har noget livsnødvendigt at bruge penge på. Men der kan selvfølgelig altid være tilfælde, hvor der er en grund til, at du låner penge, selvom du er ung. Du kan låne penge, når du er myndig. En hurtig søgning på en vending som kviklån 18 år viser da også, at du kan finde massevis af lån fra denne alder af. Nogle gange vil der være en senere alder på, da mange ikke ønsker at låne penge til nogle, som er 18 år.

Opsparing eller lån?

Til de fleste forbrugslån er det en god idé, at du sørger for at spare op. Når du er ung, vil du ofte have meget tid til at spare op ved at arbejde, og du har sjældent særlig høje udgifter. Dvs. at du hurtigt kan spare op til alle de ting, som du gerne vil.

Det er meget normalt, at unge har et højere rådighedsbeløb end deres forældre. Det skyldes, at forældre har en række månedlige udgifter. Den slags får ens rådighedsbeløb til at falde gevaldigt. Det er også grunden til, at det ofte er ældre, der låner penge til ferier osv, da de så betaler gælden af efter ferien, når de kommer tilbage til deres arbejde. Det skyldes, at det kan tage lang tid for dem at spare op til næste ferie. En god regel er her, at du allerede starter i dag med at spare op, hvis du vil på ferie næste år.

Kig på den årlige rente

Det er altid en god idé at kigge på den årlige rente, når du vil sammenligne de forskelige lån. Dette gælder uanset din alder. Men selv den årlige rente er ikke altid nok. For der findes lån, hvor du kan få en rentefri periode. Lån gratis men kun i en periode for hvis du ikke betaler pengene tilbage inden for den rentefri periode, så begynder du at betale høje renter.

For unge kan det dog være en fin nok metode, hvis du ved, at du får din første løn et par uger eller måneder efter. Men hvis du ikke har en plan for, hvornår du skal betale tilbage, så bør du kun kigge på den årlige rente, når du vælger lån. Så er det altid bedst at vælge det lån, hvor du får den laveste rente.

I sidste ende er det altid dig, der selv skal afgøre, om du skal låne penge eller ej. Der er ingen andre, der kan fortælle dig, om det er en god eller dårlig idé.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *