En digital fremtidsfuldmagt sikrer dig i fremtiden

Skulle du mod forventning gå hen at blive syg eller på anden vis ikke være i stand til, selv at varetage dine beslutninger, så er det en god ide at oprette en fremtidsfuldmagt. Den skal gerne oprettes, inden skaden sker. Når du er helt dig selv, og klar i hovedet bliver din underskrift godkendt. Endvidere kan du selv bestemme, hvem der skal varetage dine beslutninger for dig. Det kan være din bedre halv, dine børn, børnebørn eller anden familie relation. Personen skal bare være over 18 år.

Denne artikel indeholder

En fremtidsfuldmagt giver adgang til en relation, som kan tage beslutninger for dig

Hvis man kommer ud for, at man ikke er i stand til at tage sine egne beslutninger, så er det rart, at man ved, hvilken person der kan gøre det for dig. Den person, du vælger ved oprettelsen af en fremtidsfuldmagt, skal være en person, du stoler på. Vedkommende, der får disse rettigheder, kommer til at fungere som en slags administrator for dig. Derved kommer vedkommende til at have adgang til alle dine personlige ting som både bank, E-boks, Mail, medicinforbrug og alt det andet personlige materiale, du har.

Godkendelse af personen

Man kan oprette en fremtidsfuldmagt, som ikke træder i kraft før, eller hvis uheldet rammer. Det betyder, at hvis du og din fuldmægtige opretter den i dag, træder den ikke i kraft før, du ikke selv er i stand til at varetage dig selv.

Når man opretter dokumentet, kan det enten lægges i en mappe hjemme hos sig selv, digitalt eller manuelt, eller man kan lade dokumentet lægge ved en advokat. Overvej situationen, hvis ikke du vil have dokumentet hjemme. I tilfælde af din nuværende advokat bliver fyret, går på pension eller lignende, så kan det være sværere at få fat i dokumentet, når du selv skal bruge det. Her er det fordel, hvis brevet er digitalt indscannet. Hvis man samtidig ikke kan finde det, bliver det sværere for din fuldmægtige at tage det i brug. Det kan være en risiko at løbe, i og med at det ikke er gyldigt, før det er bekræftet ved familieretshuset.

Selvom man opretter testamente og fremtidsfuldmagter, skal man leve livet

Nogle personer har desværre oplevet, at deres liv nærmest er gået i stå, fordi man er på forkant med disse dokumenter. Dette er der absolut ingen grund til, da det kun er en sikkerhed for dig og dine pårørende, når det er lavet. Lev livet, mens du kan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *