Hvad er andelsboliglån

Dette lån henvender sig til de bankkunder som gerne vil låne penge til køb af en andelsbolig. Lånet bliver udbudt af bankinstitutter, og som låntager, acceptere man de samme rente og låne vilkår der normalt karakteriserer et banklån. Et andelsboliglån, er normalt vis ikke lige så fleksibelt og fordelagtigt, som et realkreditlån. Dette skal ses i lyset af at man ikke opfatter en andelsbolig, som det at blive boligejer, men at man blot har købt sig en brugsret til boligen i andelsboligforeningen. Dette anser realkredit- og bankinstitutter som en risikofyldt investering for dem, og derfor vil det være mindre fleksibelt end at skulle låne til at boligkøb.

Når du skal låne til et andelsboligkøb, så er renten generelt set højere, end hvis du sammenligner med et realkreditlån. Derudover er det kun muligt at vælge en variabel rente, og her kommer der så en lidt større udfordring end ved at låne til et boliglån. Du skal nemlig kunne stille med et større rådighedsbeløb, da der skal være plads i økonomien til at dække for eventuelle rentestigninger gennem lånets løbetid.

Mange udbydere af andelsboliglån, tilbyder i dag rentesikkerhed til deres kunder. Rentesikkerhed er en mulighed for at kunne låse renten i kortere eller længere perioder. Perioder kan variere, men typisk er det mellem 1-5 år man kan låse renten. Lånetiden kan vare helt op til 30 år, og mange realkredit- og bankinstitutter giver også mulighed for afdragsfrihed. Du kan læse meget mere om afdragsfrihed her.

En af fordelene ved at lave et andelsboliglån, er at du kan låne hele beløbet i samme lån, hvorimod skal du købe bolig, så kan du kun låne op til 80% af købssummen på et realkreditlån, resten skal man enten selv stille med, eller få finansieret gennem et boliglån. Du kan læse meget mere om boliglån her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *