Hvad er afdragsfrihed

Når man optager et lån i forbindelse med køb af bolig eller andelsbolig, så er det typisk her, man vil opdage konceptet omkring afdragsfrihed. Det ligger lidt i ordet hvad afdragsfrihed af for en størrelse, men det jo ikke bare sådan at slipper for at betale afdragene, de bliver bare udsat til afdragsfriheds-perioden er udløbet. Afdragsfrihed tilbydes normalt på boliglån, realkreditlån og andelsboliglån. Her vil man som oftest blive tilbudt med 1-10 års afdragsfrihed på et 30 årigt lån.

Dette vil så i realiteten sige at vælger man at have afdragsfrihed i for eksempel 5 år, så skal man ikke betale afdrag i den periode. Men nu er det jo ikke sådan at man slet ikke skal betale noget i den 5 årige periode. I hele periode på de angivne terminer, skal man betale de påløbne renter, men selve afdraget er man undtaget for. Når de 5 år så er gået, har man kun betalt bidrag og renter i hele den 5 årige periode. De afdrag man reelt skulle have betalt, er nu fordelt ud over resten af perioden på 25 år. Dette kan få mange til at få den ide at man så har sparet noget, men reelt set har man betalt mere i rente, da man betaler renter for restgælden, og restgælden først bliver nedbragt efter 5 år.

Det gode ved afdragsfrihed er så at i den periode på 5 år, har man mulighed for at give noget luft i økonomien. Dog skal man hele tiden holde for øje at man skal have så meget luft tilbage i økonomien, at man ikke falder med et brag når afdragsfriheden udløber.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *