ØkonomiTeknologi

Er afskaffelsen af IVS en hæmsko for teknologisk innovation i Danmark?

Indtil nu har det været muligt at starte en ny virksomhed som en Iværksættervirksomhed. Det har givet mange nye iværksættere mulighed for at prøve kræfter med deres projekt. Denne mulighed står imidlertid over for at blive afskaffet. Nogle mener, at dette vil blive en hæmsko for den teknologiske innovation i Danmark. Betydningen af afskaffelsen kigger vi nærmere på her.

Jeg vil gerne starte firma – hvad gør jeg?

Vil du gerne starte en virksomhed som IVS? Så har du i skrivende stund stadig mulighed for at gøre det. Det gælder dog, at denne mulighed med stor sandsynlighed ikke kommer til at være der fremover. Så vil du være nødsaget til i stedet at starte dit firma som et anpartsselskab. Har du kapitalen til at gøre dette, vil det give mening at vælge denne løsning allerede nu. Kommer forslaget om at afskaffe IVS igennem, vil du nemlig uanset hvad skulle omdanne fra IVS til en anden selskabsform inden for to år.

Det gælder, at kapitalen for ApS er nedsat til 40.000 kroner, og for langt de fleste selskaber vil det ikke være noget problem at finde denne kapital. Dog er det naturligvis noget, du skal have for øje, hvis du starter virksomhed nu og står over for valget om at oprette virksomheden som enten IVS eller ApS.

Skal du starte virksomhed, bør du tage en snak med din bank om, hvad der giver mest mening for dig at gøre i denne meget specifikke situation. Ønsker du at starte som IVS, skal du sørge for at starte dit selskab hurtigst muligt, så du kan nå det, før denne mulighed helt og holdent forsvinder. Derefter vil du have tid til at finde frem til en langsigtet løsning.

Iværksætteri i Danmark

Der er et væld af imponerende iværksættere i Danmark. Især inden for de seneste år er der dukket et væld af spændende forretninger op – tilsyneladende ud af ingenting. Derfor bør du heller ikke være så bekymret for, om afskaffelsen af IVS kommer til at bremse den teknologiske innovation i landet. De mange dygtige iværksættere skal nok finde en løsning, hvis blot deres idé er god nok.

Desuden gælder det altså – som vi også har nævnt – at kapitalgrænsen er nedsat til 40.000 kroner. Det gør det væsentligt nemmere at starte et anpartsselskab eller at transformere fra IVS til ApS. Er der nogenlunde gang i forretningen, vil det i de fleste tilfælde ikke blive noget problem.

Er det alligevel et problem at skaffe midlerne selv, må man som iværksætter ud at finde investorer. Der er masser af mennesker og virksomheder, der gerne vil investere i gode projekter. Er din idé god nok, vil det derfor heller ikke blive noget problem at sælge den ind hos diverse investorer. Dermed kan du indsamle den kapital, som du har brug for for at kunne overgå til ApS fra IVS. Det kan også være, at du har mulighed for at blive støttet økonomisk af et holdingselskab. Kort sagt skal det nok være muligt at finde frem til en god løsning, hvis blot din idé er god.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *