Blog

Sådan bliver du klar til årets julefrokost

Står du overfor den udfordring at det i år er blevet din opgave at arrangere årets julefrokost og ved du ikke helt hvor du skal starte? Her kan du finde gode fif til, hvad du med sikkerhed kan få succes med og hvem vil ikke gerne få succes og blive anerkendt for at kunne afholde de bedste fester nogensinde?

Denne artikel indeholder

Brainstorm med papir og blyant

At holde den bedste fest handler om at der til en start kigges på, hvem det er der skal gæste festen. Er der tale om børn, unge, voksne eller en blandet forsamling? Er der tale om fælles interesser eller er der forskelligheder i alle størrelser i blandt? Alle disse overvejelser er vigtige at lægge hårdt ud med og du kan med fordel ridse en brainstorming ned med papir og blyant for at have det som værktøj og din røde tråd igennem alle forberedelserne, der ellers vil være.

Når du har fået styr på hvilken forsamling der er tale om, så er det næste step altid at finde ud af maden til festen. Til en julefrokost kommer man ikke udenom at der skal serveres en god julefrokostmenu. Det kan være en større opgave at stå med selv, så måske det kan være en god løsning for dig at finde ud af noget med julefrokost ud af huset.

Få glæde af serveringspersonale og julefrokostmaden leveret

Hos Madfolk tilbyder de julefrokostmaden ud af huset og det vil sige at du kan slippe for at skulle spendere så meget som et eneste minut i køkkenet. Du kan få leveret maden varm så den er klar til at sætte på bordet med det samme eller du kan vælge at bestille maden, så den er lige til at varme op. Hvis du vælger den sidste løsning, kommer du hurtigt videre til det næste step som handler om serveringspersonale og køkkenfolket.

At bruge lidt basseører på at hyre serveringspersonale bliver du helt sikkert glad for. Hvis du selv skal stå i køkkenet, vil du ikke få den samme glæde ud af festen som hvis du kan deltage i julefrokosten på lige fod med alle de andre. Det kan desuden også betyde at du bliver nødt til at holde ekstra igen med snapsene, hvis du skal være i stand til at holde styr på maden i ovnen.

Musik og teknik skal spille til den gode julefrokost

Vi kommer ikke udenom det næste step og det er faktisk noget som rigtig mange glemmer at have for øje når de skal arrangere fester. Det gælder ikke kun julefrokoster, men helt generelt alle fester der findes. Musik og teknik der bare spiller er vigtigt.

Hvis du kører på et skrabet budget, er det ikke på teknikken du skal spare, men nærmere hvad der kommer ud af højtalerne i stedet. Der er ingen tvivl om at et liveorkester kan booste ethvert selskab op hvis de lever af at entertaine, men hvis du har et skrammelanlæg stående, så kan det være et fedt.

Når du kan arrangere underholdning uden begrænsninger

Er du ikke begrænset af et stramt budget og har du besluttet at festen bare skal have alt hvad den kan trække, så giv den endelig ikke for lidt på musikkens område. De gode liveorkestre der kan få selv den gamle mand med krykker til at gå i spagat på dansegulvet, koster ofte mere fordi de lever af det de laver. Det betyder at der er en minimumsløn som kaldes for tarif, der skal gives til hvert bandmedlem. Et større orkester kan derfor hurtigt koste 15.000 kroner at hyre.

Udover at hyre selve orkesteret, så skal teknikken spille med. Er der tale om en større julefrokost, hvor der er store lokaler der skal fyldes op med mange mennesker, så kan det godt ske at et lille PA-anlæg ikke helt kan trække mosten. De fleste orkestre har selv et komplet PA-anlæg, men det er ikke noget man kan kræve og det er som oftest heller ikke anlæg af den kaliber, der kan spille de store sale op.

Er stedet hvor julefrokosten slet ikke en stor sal og vil et PA-anlæg godt kunne spille det hele op, er der stadig nogle punkter indenfor teknikken, der er vigtige at have med i overvejelserne. Mange har stor glæde af en lyd og lystekniker som hele tiden løbende kan gå rundt og tjekke lyden og lyset så det passer til stemningen der skal være på tidspunktet.

Når du skal klare underholdningen på et skrabet budget

Var der tale om et skrabet budget, må du nok drømme lidt videre i forhold til at give den gas med et godt liveorkester, men du må endelig ikke glemme musikken uanset. Hvis du ikke selv har et anlæg stående, der kan spille lidt rene lyde, så er der helt sikkert nogen i din omgangskreds der har en populær SoundBox, som vil kunne stå for lyddelen.

Hvis du først har en ordentlig lydkilde, så er det bare i gang med at finde de bedste sange som kan danne rammerne om en hel playliste for julefrokosten. Der ligger som regel allerede hundredvis af forslag til playlister med julemusik på diverse streamingtjenester, men hvis du vil være sikker på at du kommer udenom de julesange du ikke lige kan klare at give flere lyt på stående fod, så er det her din store mulighed for at være den der udelukkende bestemmer hvilke numre der skal afspilles.

Nu er du vist ved at være der, hvor du kan afholde den bedste julefrokost af dem alle og stadig med mulighed for, selv at være med som gæst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *