IT

Hvem kan få fibernet i Danmark?

Der er mange fordele forbundet med fibernet. Desværre er der også ulemper, hvoraf en af de mest markante er, at det endnu ikke er alle husstande i Danmark, der kan få fibernet.

I udvalgte områder kan man vælge imellem et stort antal udbydere, mens man i andre områder endnu ikke kan få fibernet. Derfor kan det ikke garanteres, at du har adgang til det hurtige internet i dit område.

Bliver mere og mere udbredt

Inden du bliver for opstemt over udsigten til at kunne erstatte din ADSL-forbindelse med en fiberforbindelse, er du derfor nødt til at undersøge, om det overhovedet kan lade sig gøre. Som angivet herover, er det nemlig ikke sikkert.

Skulle det vise sig, at det endnu ikke er muligt at få fibernet på din adresse, kan du glæde dig over, at det sandsynligvis ændrer sig i fremtiden. Fibernettet bliver nemlig langsomt rullet ud i stort set hele landet.

Er der endnu ikke fibernet på din adresse, kan du eventuelt sende en forespørgsel til en udbyder af fibernet. Er der andre end dig, der bor på samme vej eller i samme område, der også sender en forespørgsel, kan det potentielt få udbyderen til at grave kabler ned.

Undersøg mulighederne hos alle udbydere

Har du besluttet dig for, at du gerne vil have fibernet, er det første skridt naturligvis at finde en udbyder, der kan levere en forbindelse på din adresse. Såfremt den første udbyder, du støder på, ikke kan dette, bør du selvfølgelig ikke kaste håndklædet i ringen.

Derimod er det vigtigt, at du undersøger mulighederne hos alle udbydere. I nogle områder er der nemlig kun en enkelt udbyder, der leverer fibernet. Derfor kan du godt risikere at skulle igennem en stor del af de danske udbydere, før der er jackpot.

Hvis du ikke kan finde en udbyder, der kan levere fibernet til din adresse, er der ikke noget at gøre. Du kan forsøge at kontakte udbyderne for at høre, om det er noget, de har planer om at gøre i fremtiden. Indtil de graver kabler ned, er der dog ikke meget, du kan gøre.

På trods af, at du bor i et område, hvor der er flere udbydere at vælge imellem, er det dog også vigtigt at undersøge dem alle. Der er nemlig stor forskel på fibernet priser, og du kan nemt ende med en for dyr løsning, hvis ikke du har sørget for at undersøge markedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *