Fordele ved at tage på bilferie til sommer

Bilrejsen har været kendt i næsten lige så lang tid som biler selv. Bilrejsen giver os muligheden for at opleve vores tur helt ned på jorden, uden at vi behøver at bevæge os på vores bare ben eller i en togkupé med resten af Europas befolkning.

Derfor er det også en yndet familieferie, hvor man har muligheden for at komme hinanden ved, og hvor børnene kan få en langt bedre idé om verdenen, end hvis de blot flyver oven over det hele.

Vi har her samlet nogle af de fordele, der er, ved at tage på en bilferie til sommer.

Denne artikel indeholder

Det er langt mere miljøvenligt end en flyrejse

Vi danskere er begyndt at blive mere og mere opmærksomme på, hvilket aftryk vi efterlader os på jorden. Derfor fravælger vi i stigende grad flyrejsen, når vi kigger på sommerferier, men vælger i stedet at køre en tur ned i Europa eller bare rundt i Danmark, når vi skal på ferie.

Flyrejser udleder en enorm mængde af CO2. Biler udleder også CO2, men slet ikke i den mængde som en flyrejse gør. Vil man gerne gøre noget godt for miljøet her til sommer, så bør man altså overveje, hvor ferien skal gå hen, og hvordan man skal komme derhen. Det er som oftest ikke nødvendigt at køre hele vejen til Spanien for at ”komme væk”. Tyskland, Østrig og Frankrig kan sagtens byde på noget dejligt varmt vejr og flotte naturscenarier. Det kan Danmark og resten af Norden for den sags skyld også.

En rejse langs jorden

Når man rejser med fly, kan man være på den anden side af jorden inden for et halvt døgn. Eller man kan rejse fra den ene tidszone til den anden på få timer. Det giver kroppen, det vi kender som jetlag, fordi kroppen ikke kan justere så hurtigt til en hel anden tidszone end den, vi kommer fra. Det i sig selv vidner om, hvor forvirrende det kan være at rejse så langt over jorden.

Med bil rejser man dog på jorden, og man får en meget bedre idé om, hvad det tager for at komme fra et sted til et andet. Heriblandt også hvilke andre lande, klimabælter og eventuelt tidszoner, man skal igennem for at komme til sin destination. For børn især hjælper dette på deres geografi, ligesom det er sundt at få en fornemmelse for, hvor lang tid det tager at rejse fra et sted til et andet, når man rejser med jorden, i stedet for over den.

Få mulighed for at se din bil in-action

Når man har brugt mange penge på sin bil, så er det forhåbentlig ikke kun til at køre på og fra arbejde hver eneste dag. Den skal selvfølgelig også ud og stå sin distance på de lange og snoede veje i Norge eller på de store motorveje i Tyskland.

Leder du efter en fed bil, så kan du læse mere her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *