Seneste tech nyheder for unge studerende

Tech-området ændrer sig hele tiden, og der kommer hele tiden nye opfindelser til. Nogle opfindelser er smarte, mens det kan være svært at se, hvad du som almindelig dansker skal bruge den til. Ikke desto mindre er teknologi spændende at følge, og der er fascinerende, hvad der efterhånden kan lade sig gøre. Tænk blot på, at vi i starten af 00’erne var imponerede over Nokia 3310 og frygtede stråling fra mobilmaster.

I dag vil vi nærmest ikke kunne leve uden det trådløse signal, og en mobiltelefon med tryk-taster kan næsten ikke opstøves længere. Hvert år er der også ’teknologiske spåmænd’, der prøver at tyde, hvad det og de kommende år vil bringe af nyheder inden for tech-verdenen. I dette blogindlæg kan du mere læse om nogle af de nyeste tech-trends.

Artificial Intelligence – også kaldet AI

Det knap så mundrette begreb Artificial Intelligence bliver i daglig tale typisk forkortet til AI. AI bliver brugt at mange brands til at udvikle apps, som du kan bruge i hverdagen. De mest populære eksempler er de såkaldte chatbots, du kan kommunikere med via tekst og/eller lyd. Det gælder blandt andet på Facebook, hvor virksomheder kan implementere en chatbot i Messenger.

Chatbotten er du formodentligt også stødt ind i på diverse hjemmesider. Den kan være irriterende, fordi den pludselig popper op på din skærm. Dog kan du med god grund lægge din irritation fra dig, for chatbot-teknologien er i rivende udvikling. Chatbotten fungerer som en slags kundeservice, hvor du kan få svar på dine spørgsmål ved at interagere med ’robotten’. Du kan således typisk få svar på dine spørgsmål hurtigere, end hvis du kontakter den traditionelle form for kundeservice.

Blockchain kan blive det nye internet

Som studerende er det alfa og omega med lynhurtigt og sikkert internet. Blockchain er en teknologi, der kan gøre det mere sikkert end nogensinde for at udveksle informationer og data via internettet. Blockchain sørger for, at et sendt dokument ikke kan blive manipuleret eller ændret.

Det er rigtig smart, hvis et dokument skal sendes mellem to, tre eller endnu flere parter. Blockchain er udviklet i Asien, hvilket er en årsag til, at det endnu ikke er udbredt i Vesten. Ikke desto mindre et Blockchain yderst hypet, og det er kun et spørgsmål om tid, før det også integreres til fulde i resten af verden.

Tag en digital detox

Kender du det med at blive forstyrret af en vibrerende telefon, mens du forbereder dig til morgendagens undervisning eller læser op til eksamen? Så er du ikke den eneste, og for mange er det både et bevidst og ubevidst irritationsmoment. Vi kan ikke benægte, at teknologien er kommet for at blive, og at den er essentiel for at holde vores hverdagsliv kørende. Dog er det blevet en trend at tage en ’digital detox’. Det betyder kort og godt, at du lærer at modstå din trang til at tjekke dine sociale medier, din mail og så videre.

Den mest effektive måde at gå på digital detox er at slette de apps, der stjæler din tid uhensigtsmæssigt meget. Er det lige drastisk nok, kan du downloade apps, der ’låser’ dine apps i bestemte tidsrum. Det er især gavnligt, hvis du vil holde fokus på pensum eller vil organisere en opgave med din studiegruppe uden af blive forstyrret af beskeder og opkald fra mor og far.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *