Hvad koster det at have kæledyr?

Det kan af og til blive kedeligt og ensomt i hverdagen at gå og lave de samme ting og tage på arbejde hver morgen og komme hjem hver aften omkring samme tid hver dag. Derfor er der mange, der vælger at forsøde dagligdagen med et kæledyr, der tager i mod dig hver morgen og glæder sig til, at du kommer hjem. Det giver også mere spænding i hverdagen, at man kan gå og glæde sig til at komme hjem til sit kæledyr.

Det kan også være, at børnenes største ønske er en lille pelset ven, og at man derfor gerne vil købe et kæledyr. Man skal bare være opmærksom på, at kæledyr både kræver tid, opmærksomhed og penge. Derfor finder du herunder en guide til, hvad du skal overveje, inden du køber et kæledyr.

De mest populære kæledyr

I Danmark vælger de fleste at få enten en hund eller en kat, da det er de mest populære og meget nærværende kæledyr i Danmark. De er som et ekstra familiemedlem, og de koster også penge som et nyt familiemedlem.

Forskellen på katten og hunden er, at katten oftest kan fås til en meget billigere pris, og derfor er katten det mest populær kæledyr – når det kommer til udgifter i hvert fald. En kat er også generelt lidt billigere at holde, end en hund er. Dette skyldes, at en hund skal bruge lidt flere ting, end en kat, som for eksempel en hundesnor til gåturene samt halsbånd.

De generelle ting, man skal bruge ved et førstegangkøb af både hund og kat er for eksempel vand- og madskål, foder til et par måneder, seng eller kurv samt legetøj.

To andre vigtig ting, man også skal overveje, er vaccinering og forsikring af kæledyret. Her er det hundens vaccination, der koster mest, men forskellen er ikke særlig stor. Det er ved forsikring, at forskellen er størst, for en hund skal forsikres i modsætning til en kat (info fra Doc24)

Både hund og kat kræver tid, men her er der stor forskel på hvor meget. En kat passer nemlig sig selv det meste af tiden og kræver heller ikke megen opmærksomhed. Her er det helt det modsatte, når det kommer til en hund, da den skal ud og gå tur flere gang om dagen. Så hvis man overvejer en hund eller en kat, så skal man overveje, hvor meget tid man har lyst til at bruge sammen med sit nye kæledyr.

Andre kæledyr

Det kan også være, at man gerne vil have et andet slags dyr i hjemmet, som også samtidigt er billigere. Her er der forskellige muligheder som gnavere, fisk eller reptiler. Denne slags dyr kræver langt mindre tid og opmærksomhed, og så er de billigere at holde.

Ønsker du dog alligevel en hund eller en kat, men mangler du pengene til det, så findes der også forskellige lånemuligheder, der kan hjælpe dig i gang. På den måde kan du få de søde og pelsede venner ind i hjemmet med det samme uden at vente.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *