Bankskifte

Når man vil foretage et bankskifte, så er det oftest med økonomiske fordele for øje. Der bliver sammenlignet ulemper og fordele med andre pengeinstitutter, og der hvor den økonomiske fordel er størst er typisk den de fleste vil vælge. Men der er rent faktisk mange som ikke er klar over den økonomiske fordel det kan være at skifte bank. Nogle er måske godt klar over det, men så kan de ikke overskue processen ved et bankskifte, og tænker at det er meget omstændigt.  Men rent faktisk er mange banker eller pengeinstitutter interesserede i at få nye kunder og kan derfor skrue lidt forskellige steder for at det kan blive så stor en økonomisk fordel for dig, at du har svært ved at sige nej.

Denne artikel indeholder

Forventninger til den nye bank

Noget af det man skal gøre op med sig selv, er hvilke forventninger man selv har til den nye bank. Du skal blandt andet tænke over om banken skal ligge tæt ved dig, eller kan du nøjes med en bank der ikke har filial i den by du bor i. De fleste banker tilbyder mange ens økonomiske produkter, men alligevel vil du se at der kan være stor forskel på de services der bliver tilbudt og prisen derpå. Når man snakker om at skifte bank, er der også overvejelsen, om det kun er dig der skal skifte bank, eller om hele familien skal gøre det. Ofte er der endnu flere besparelser, hvis hele familien skifte.

Bedste og billigste bank

Har man taget beslutningen om at skifte bank, så er det en god ide at finde alle de banker der er, og finde ud af hvad de kan tilbyde. Lad være at tage den første og den bedste, det kunne være der var en anden som tilbød noget der var bedre. Der findes flere hjælpemidler til at du kan sammenligne banker på nettet, det er bare at søge efter dem, så kan disse hjælpe dig på vej til at tage den bedste beslutning for dig og familien. Når beslutningen er taget om hvilken bank man vil skifte til, så er det bare at tage kontakt til banken, så vil de i vid udstrækning være behjælpelige med skiftet, og klarer det meste for dig. Inden man tager det endelige skridt til at skifte, så er der lige en ting man skal være opmærksom på ved den gamle bank. Nogle banker opkræver et gebyr for at lukke kontoer, men det gælder kun for kunder der har været kunde i mindre end 12 måneder.

Omkostninger

Når man skal skifte bank kan der ofte være nogle omkostninger forbundet i at indfri nuværende lån, eller flytte specielle kontoer som pensions, eller børneopsparinger, men er du en god forhandler så vil den nye bank ofte være villige til at dække disse omkostninger for dig.

Er der andet jeg skal være opmærksom på ved et bankskifte?

Efter skiftet til den nye bank, skal du huske at melde det videre til både offentligt myndigheder, men også din arbejdsgiver, så lønnen bliver udbetalt til den nye konto, og husk også at skifte konto på betalingsservice.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *