Opnå et større afkast med en aktiekredit

Når du investerer dine hårdt tjente penge på aktiemarkedet, så kan du ofte været udfordret af for få frie midler. På denne måde er det begrænset, hvor meget du kan tjene på dine investeringer.

Med en aktiekredit får du muligheden for at geare dine investeringer, hvormed du kan opnå et langt større afkast. Ligesom alle andre investeringer, så hænger afkast og risiko sammen, hvorfor der også er en større risiko forbundet med en gearet investering via en aktiekredit.

Denne artikel indeholder

Billige renter på en aktiekredit

Der er hård konkurrence mellem bankerne, når det kommer til de danskere, som er engageret på aktiemarkedet. Bankerne tjener nemlig godt på aktiehandler via kurtage og diverse andre omkostninger, så de vil gerne have flest mulige kunder.

Priserne på kurtage og andre finansielle omkostninger er derfor faldet de seneste år, hvilket også gælder renterne på en aktiekredit. Flere steder kan du få en aktiekredit ned til nogle få procents rente, og du betaler kun renter af den del af kreditten, som du udnytter.

Øget indtjening og risiko

Når du investerer via en aktiekredit, investerer du for lånte penge. Selvom lånet er billigt, kan det koste dyrt, hvis dine investeringer går dårligt.

Hvis du gearer din investering med en faktor 5, så står du pludseligt med et tab, som er 5 gange større. Dette kan være rigtigt farligt, og man bør ikke investere mere, end man kan tåle at tabe.

Omvendt har du pludselig mulighed for at tjene rigtigt gode penge på aktiemarkedet, selvom du ikke har den store opsparing.

Den langsigtede trend er positiv

Ser man historisk på aktiemarkedet, så stiger det i gennemsnit ca. 7 % om året. Der er dog store udsving, hvor markedet kan stige og falde voldsomt over nogle få år.

Har man is i maven, så kan man dog godt prøve at udnytte den langsigtede positive trend via en aktiekredit. Denne strategi handler om at blive i markedet, og så drage fordel af den langsigtede trend. Det koster selvfølgelig lidt i renter, men der er gode muligheder for at afkastet kan tjene dette ind og mere til.

Spred risikoen mest muligt

Aktier er generelt en god investering, men der er også en stor risiko. Og når du handler via aktiekredit, så bliver denne risiko endnu større. Du bør derfor gøre alt du kan, for at minimere denne risiko mest muligt.

Dette handler om at investere drypvis over en årrække, så du ikke risikere at investere alle de penge kort inden en krise. Ligeledes bør du investere i forskellige brancher og forskellige lande, da dette igen er med til at sprede din risiko.

Endeligt kan du overveje en stop loss på din investering, som er en computergeneret handel, der udløses i en hvis kurs. På denne måde kan du sætte et maksimum over dit tab, så dine aktier bliver solgt i denne kurs. Ulempen ved en stop loss er, at du så ikke er inde i markedet, når det begynder at stige igen.

Aktier slår andre investeringer

Historisk set kan intet slå aktier, når vi taler om det langsigtede udbytte på en investering. Boligmarkedet, råvarer og andet kommer ikke i nærheden af aktier, hvorfor aktier bør være en fast del i ens portefølje af investeringer.

Det er desuden nemmere og billigere end nogensinde, når du skal investere. Med internettet kan du sidde og handle hjemmefra, og du skal derfor ikke kontakte din bankrådgiver hele tiden.

Så det er bare med at komme i gang, jo tidligere du kommer i gang, jo mere får du ud af den langsigtede positive trend.

Aktiekredit er ikke for begyndere

Når du skal starte med at handle aktier, så skal du ikke starte med en aktiekredit. Det er nemlig ikke for begyndere, da risikoen er alt for stor. Dette kan være svært at overskue i starten, og man kan derfor komme rigtigt galt afsted.

Start med at handle aktier i det små, og kun for penge, som du kan tåle at tabe. Hen ad vejen kan du så øge risikoen på dine investeringer, og du kan så småt begynde at bruge gearing for øget afkast.

Der er flere gode fora på nettet, hvor du kan læse en masse om aktiehandel. Brug noget tid på disse fora, samt læs nogle gode bøger om investering. Det er altid godt med noget basisviden, inden man for alvor kaster sig ud på aktiemarkedet. Hvis du har fået blod på tanden, så kan du finde flere guides på aktieviden.dk

Bliv ikke for overmodig

Noget af det farligste på aktiemarkedet er at blive overmodig. Begynder man at føle sig uovervindelig, vil man have tendens til at undervurdere risikoen i ens investeringer.

Dette ser man ofte ved nybegyndere, som har været heldig med de første investeringer. Der kan dog være særdeles svært at slå markedet generelt, da der sidder en masse utroligt dygtige og professionelle tradere, der har alle de bedste analyseredskaber til rådighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *