Hvad koster et nyt fundament?

Et fundament på et hus er den del, som skal tage det meste af vægten. Det vil sige at fundamentet på et hus bærer husets vægge, som således bærer husets tag. Et fundament kan derfor forstås som hele bygningens grundsten. Et dårligt fundament kan derfor medføre skader på huset. Dette kan være i forhold til revner i væggene, sætningsskader med mere. Men et dårligt fundament kan også medføre, at der kommer fugt ind i bygningen. Dette ser man ofte i meget gamle huse såsom bindingsværkshuse. I gamle dage blev fundamenterne nemlig lavet af marksten i stedet for beton.

Materialebrug til nyt fundament

Materialet har stor betydning for holdbarheden af et fundament. I dag hvor der bruges beton er fundamentet mere solidt. Dette især sammenlignet med fundamenter lavet ud af marksten. Derudover er det selvfølgelig sket en udvikling i forhold til hvordan man laver dem. I dag har man nemlig større viden og ekspertise på området. Man kan vælge selv at kaste sig ud i at lave sit eget fundament eller man kan betale sig fra det, du kan læse mere her.

Prisen på et fundament afhænger blandt andet af hvilket formål det skal have. Om det skal være til en carport, opvarmet garage eller til bolig. Derudover vil der være udgifter til materialer og eventuel arbejdsløn. Man kan spare arbejdslønnen på en håndværker væk ved netop selv at lave sit fundament, hvis man er klar på et gør det selv projekt. Det anbefales altid at konsultere en fagmand, hvis man er usikker på processen.

Hvordan gør jeg?

Hvis man skal i gang med et mindre byggeprojekt, så kan man sagtens selv lave sit fundament. De to vigtigste ting at have styr på er afsætning og udgravning. Men hvad betyder det så? Afsætning kræver at man har lavet en arbejdstegning fra begyndelsen. Det skal være en tegning med mål og størrelsesforhold for det fundament man vil lave.

Afsætning er altså arbejdstegningen der bliver til virkelighed. Ved afsætning gør man de indledende øvelser til udgravningen af det nye fundament. Man markerer og måler op til hvor det skal være. Udgravningen giver lidt sig selv. Det er her man graver ud. Man realiserer her, den vision man har lavet på sin arbejdstegning. Man fylder nu beton i udgravningen og kan nu fortsætte ved at tilføje fundament blokke. Disse blokke fyldes med cement når de har sat sig i betonen. Fundamentet kan nu pudses op.

Når man går i gang med at pudse fundamentet, så opdager man hurtigt, at der i processen kommer store mængder beton affald fra fundamentet, man skal nemlig inden man går i gang banke den gamle puds af. Hvis der fra projektet kommer rigtig meget affald, så kan det måske betale sig at leje en container, så kunne man også bruge resten af pladsen i den til at få ryddet op i haven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *