Lån til bil – Nettets bedste oversigt over billån

Har du fundet din drømmebil eller er den gamle spand bare lige gået i stykker, og du har behov for noget at køre i, men mangler blot at få styr på finansieringen og altså det bedste og billigste billån til lige netop dig. Alt afhængig af det individuelle og din personlige økonomi kan du tage et skræddersyet lån til din drømme- eller bare næste bil. Men for at finde det bedste billån og finansiering til din bil er det vigtigt at understrege, at der kan være store forskelle på vilkårene for din bilfinansiering og enhver andens. Der er flere kriterier, som spiller ind når forskellene på vilkårene indtræder – et af disse kriterier er bilens mærke og alder. Alt efter hvor gammel bilen er, hvad for en type bil det er og hvilket mærke det er, bliver vilkårene på lånene forskellige hver eneste gang.

Løbetiden på et billån skal altid passe, således at du afvikler som minimum gælden i bilen i takt eller endda hurtigere end den værdiforringelse også kaldet afskrivninger på bilen. Derfor er løbetidsvilkårene også en af de kriterier, som spiller ind på de vilkår, som du får på dit billån. Med en afvikling i takt med bilens værdiforringelse eller hurtigere undgår du at ende med gæld i en bil, som du skal sælge videre, og undgår dermed at tabe alt for mange penge på din bil og dit billån.

Denne artikel indeholder

Forskellige muligheder for bilfinansiering

Udover de ovenover nævnte vilkår og kriterier er det også vigtigt at understrege, at der er forskel på om du skulle have brug for et billån uden udbetaling, eller om du selv skulle have et større beløb til udbetalingen af din drømmebil. Men når du har besluttet dig for, at du har behov for bilfinansiering og at optage et billån, er det vigtigt at få hjælp til rådgivning omkring dette. Hvis du ønsker at have en god basisviden på dette område, kan du faktisk vælge at læse med her, hvor der kommer informationer til netop dette.

Du har nemlig flere muligheder for at optage finansiering af bil. En af disse muligheder er et billån med variabel rente. Et billån med en variabel rente kan, og bliver i mange tilfælde optaget som et almindeligt banklån med variabel rente. Dette betyder altså at rentesatsen følger renteudviklingen i samfundet, hvilket både kan være positivt og negativt for dig – alt efter samfundets renteudvikling. Banklånet bliver ofte oprettet med pant i den bil, som du ønsker at købe, hvilket betyder du skal betale en afgift til staten – der er dog mulighed for at stille andet til sikkerhed end bilen, således kan du spare panten til staten i din bil. I de fleste banklån kan du også opnå flere fordele, hvis du har et komplet kundeforhold i den bank du vælger at optage lån til din bil i.

Billån – du kan spare penge med en totalkonto

Med en Totalkonto kan du få en konto i din bank til det hele – alle kontoer. Det vil altså sige både lån, budgetter, opsparinger og så videre. Det kan måske lyde besværligt og egentlig ikke særlig praktisk, men det er en totalkonto. En Totalkonto er ikke besværligt på grund af noget som hedder delsaldi, som du oprette op til 10 stykker af, som du selv kan oprette på din Totalkonto. En Totalkonto er født med kun en saldo, det er her som dine penge går ind på. Det er her fra, at du kan dine op til 10 delsadier, som fungerer som kontoer du kan bruge til alt fra forbrug, opsparing, budgetter, løn, bolig, ferier og så videre. Du kan benytte disse delsadier til alt som du kunne ønske dig, og når du skal til at oprette en delsadi, er det en god ide at lave et forberedende budget, således at du kan få et godt overblik over din økonomi i alle de forskellige delsadier og på hele din Totalkonto.

Når du skal benytte din Totalkonto og tjekke din økonomi hos din netbank, kan det godt være lidt uoverskueligt at kigge på ved første øjekast. Derfor når du tjekker din Totalkonto, er der især 3 vigtige begreber, som du skal kende til: Til rådighed, Disponibel og Saldo. Til rådighed giver et overblik over alle delsadier over det beløb, som du har til rådighed uden at gå i overtræk. Disponibel er det beløb, som ikke er reserveret. Saldo er et udtryk for hvor mange penge der reelt er på din konto. Derudover er der nogle andre elementer, som kan hjælpe dig med at give et godt overblik over din Totalkonto – du kan eksempelvis få et bedre overblik over dine delsadi, ved at lave delsadier på din totalkonto. Derudover kan du selv navngive dine delsadier, lave betalingsregler for dig selv og oprette en beskedservice.

Brug totalkonto til dit billån

Nu har vi fået mange informationer på plads omkring den Totalkonto, som du kan benytte og oprette i banken. Men hvordan kan man benytte sådan en til en bilfinansiering, jo en Totalkonto giver dig mulighed for at modregne de penge, du har stående i banken, inden der bliver udregnet på renteudgifterne til det billån, som du optager i banken eller andetsteds. Det betyder altså, hvis du skylder penge i din bilfinansiering, og du har nogle pengene stående på et af de andre delsadier, kan du altså modregne disse penge i billånet og på den måde spare en hel del renteudgifter. Også ved brug af en totalkonto, kan du blive nødsaget til at stille sikkerhed for lånet – det kan være som pant i den bil, du ønsker at købe, men det kan også være i mange andre ting, som giver banken mulighed for at have en sikkerhed for at få deres penge tilbage, så du kan fået lån med en lav rente.

Lån penge til din bil – husk at tjekke ÅOP

Udover lånet til din bil i banker kan du også hos de fleste bilforhandlere få tilbudt disse finansieringer med en umiddelbar lav og fordelagtig rentesats, også lavere end de fleste bankers samt en attraktiv forsikring deri. Men det er vigtigt at være forsigtigt hvis man ønsker at benytte sig af et af disse finansieringer fra de forskellige bilforhandlere, der kommer nemlig en del gebyrer oveni den lave rentesats og forsikring. På samme måde som i banker bliver der ofte stillet krav til pant med sikkerhed i bilen hos langt de fleste bilforhandlere, når de tilbyder disse finansieringer, hvilket ligeledes koster endnu en afgift til staten. Der er altså relativ stor forskel på den bilfinansiering, som du bliver tilbudt af en bilforhandler kontra i en bank. Men det du kan gøre når du skal sammenligne de forskellige finansieringer er at tjekke den ÅOP som er i lånet. ÅOP er en forkortelse for den årlige omkostningsprocent på lånet, som er det vigtigste nøgletal for at få en ide omkring hvilket tilbud, der er billigst. Derudover er det vigtigt at tjekke ÅOP efter skat.

ÅOP efter skat giver nemlig et mere præcist sammenligningsgrundlag, da du kan trække renterne fra i skat. Løbetid og andre faktorer kan være svære at sammenligne, derfor er det vigtigt altid at bede om og tjekke ÅOP på de forskellige finansieringsmuligheder du bliver tilbudt uanset om det er i en bank eller hos en bilforhandler.

Bliv klogere på ÅOP

ÅOP er medvirkende til at gøre dig klogere på og vise de årlige omkostninger i procent på lån eller ved investering. ÅOP viser altså de samlede årlige udgifter ved et lån i forhold til det beløb, som du har lånt og det er alle faktorer i lånet, som er taget i betragtning, når din ÅOP udregnes. Derfor er ÅOP klart det vigtigste tal, når du skal vælge hvilket lån, som du ønsker at optage til at sammenligne de forskellige finansieringsmuligheder. Det er medvirkende til at sammenligne forskellige lån selvom de skulle have forskellige vilkår, som løbetid, beløb, renter osv., da dette kan være umådeligt svært, hvis ikke det var for ÅOP. Men ved hjælp af ÅOP kan enhver let gennemskue hvilke typer lån, som er mest fordelagtigt for dem – måske et lån med lang løbetid og lidt højere rente eller med kort løbetid og lidt lavere rente.

For at summere op er det vigtigt, når du har fundet din drømmebil, og skal have styr på sin finansiering at vælge den rigtige bilfinansiering til netop dig. Det kan både være hos bilforhandleren eller i banken, derudover er det en god ide at benytte en Totalkonto, hvis du optager lånet i banken. For at blive klogere på hvilken finansieringsmulighed, som du skal optage er det vigtigt at kende til ÅOP, som er medvirkende til at give dig et bedre overblik over hvilket lån, som er mest fordelagtigt for dig. Det er den absolut bedste måde at sammenligne de forskellige lån som har forskellige faktorer som løbetid, rente, beløb og så videre. På denne måde for du det absolut bedste overblik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *