For meget tid foran skærmen?

Er gaming bare kun en usund hobby, eller har interessen også gode elementer, unge og folk, der gamer, får med sig? De mange timer unge, især drenge, sidder foran skærmen er på sigt skadeligt for øjnene.

Det er en sand påstand og videnskabelig bevist. På den anden side har teknologi og gaming også noget godt i sig.

Læs endelig med i artiklen her, hvis du vil læse mere om fordelene og ulemperne angående gaming.

Denne artikel indeholder

Gamerbriller er en oplagt idé

Hvis man er et menneske, der sidder rigtig meget foran enten computer – eller TV-skærmen, ville gamerbriller ikke være nogen dårlig idé.

Hvis det konkurrerende element i at spille, adrenalinkicket eller bare din store interesse inde bag skærmen ikke lige ser ud til at ophøre. For det er desværre meget skadeligt for øjnene at spille mange timer om dagen.

Mange risikerer at få det, der hedder Computer Vision Syndrome, som er overanstrengelse af øjnene. Det sker, med det blåviolette lys fra de digitale skærme, der er skadeligt for øjnene.

Det viser sig hos et menneske ved, at det får røde, tørre og sviende øjne. Ligeledes kommer træthed i slem grad og hovedpine. Derfor er gamerbriller en vildt god idé med udviklingen af den nye glasteknologi, som sidder i brilleglasset, der filtrerer det skadelige lys, så det langt fra er så skadeligt for øjnene.

De gode ting ved gaming

Børn og unge kommer for lidt ud i den friske luft. De mister deres sociale evner ved at sidde alene foran den skærm, og de mister egen fantasi. Rigtig mange fordømmelser er derimod gaming. Det kan helt klart også argumenteres for, at det er sundt at bruge meget af sin dag på andre ting også.

Samtidig er det også bare synd at have så meget imod gaming og nedgør de børn og unge, der gamer, alt for meget. Faktisk har mange unge deres bedste venner digitalt. Det kan være nogle de spiller med og taler med samtidig online. Det er jo fantastisk, hvis venskaberne ikke eksisterer i så høj grad i skolen.

De mindre gode ting ved gaming

Samtidig nytter det heller ikke at være blåøjet for konsekvenserne af gaming. Både voksne, børn og unge udvikler en slem afhængighed af at spille hjemme foran skærmen konstant. Andre lukker hele verdenen ude og forholder sig slet ikke til den.

Hvis man har det svært, kan gaming også være en måde ikke at få taget fat om ens problemer.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *