Giv dine møbler en makeover med træolie

Er du så småt begyndt at tænke på foråret og sommerens muligheder for at sidde udenfor i dine træmøbler? Trænger dine vinduer eller din terrasse til en omgang med penslen? Så er det måske træolie, du står og mangler. For træolie kan give dit træ et nyt udtryk, både hvad angår farve og stand. Derudover sparer du penge ved denne løsning, da du ikke behøver at investere i for eksempel nye møbler eller vinduer, men blot kan give det gamle nyt liv. Det er derfor en rigtig god idé, at købe træolie med farve og optimere dit træ, så du kan nyde synet af smukt træværk til forår og sommer. 

Denne artikel indeholder

Vælg efter træets type

En god idé er som udgangspunkt at undersøge trætypen på det træ, du skal male, inden du køber træolien. Er det for eksempel teaktræ, er det vigtigt, at du læser på oliens pakke, om olien passer til træet. Det kan også være, at du skal bruge olie til trykimprægneret træ og derfor bør købe olie efter dette. Oftest kan du finde olie, der egner sig til flere trætyper, hvor du dermed kan nøjes med at købe én olie til flere forskellige ting. På den måde skal du ikke ud og investere i flere forskellige træolier, der i sidste ende kan blive en dyr omkostning. 

Skab farve i træet med olie

Afhængigt af valget af træolie kan du få flere farver til dit træ. For træolie kan ikke blot give én farve, men en bred vifte af nuancer alt efter dit valg. Det kan være, at du ikke ønsker at ændre for meget på møblets udseende. Her vil en naturlig farve være det rigtige valg til dig. 

Hvis du omvendt ønsker, at give møblerne en helt anden farve som for eksempel sort eller grå, er det selvfølgelig dette, du kigger efter. Uanset hvad kan begge valg gøre en stor forskel for træets udseende. 

 

Køb olie med UV-filter

Det virker måske for godt til at være sandt, men det er faktisk muligt at vælge træolie med UV-filter. På den måde kan du sikre dig, at træet holder længere i sollyset uden at falme i farven. Er du for eksempel ejer af en båd, der er udsat for meget sollys, kan du med fordel bruge træolie med UV-filter. På den måde kan du måske endda slippe for at give båden endnu en omgang træolie næste år og dermed spare penge og tid. Det samme gælder for dine havemøbler, som måske er placeret i sollys. Her vil træolie med UV-filter bevare møblets farvenuance i længere tid. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *