Gør karriere inden for teknologi i sundhedssektoren

I dag er der rig mulighed for at kombinere ens passion for teknologi og ens interesse for sundhed. Det er nemlig muligt at gøre karriere inden for teknologi i sundhedssektoren. I dette blogindlæg kigger vi på forskellige uddannelser, adgangskrav, jobmuligheder og meget mere. Læs blogindlægget til ende og gå en god fremtid i møde.

Denne artikel indeholder

Uddannelser

Der findes efterhånden rigtig mange uddannelser inden for teknologi. En mindre del af disse uddannelser har fokus på sundhedssektoren, hvor man er mere afhængig af teknologi end nogensinde før. Teknologi er med til at redde menneskeliv – dét viser forskning. Skal du også være med til at redde liv, så kan du med fordel gøre karriere inden for dette felt.

Vi vil denne gang nøjes med at fremhæve én uddannelse; en kandidatuddannelse i klinisk videnskab og teknologi. Denne uddannelse består af fire semestre, som er spækket med en masse fagligt indhold. Der er bl.a. fokus på projektledelse, dataopsamling, planlægning af kliniske forsøg og meget mere. På 3. semester vil der være mulighed for udlandsophold, hvilket du bør benytte dig af, hvis du gerne vil løfte dine kompetencer og blive klogere på dig selv. Du kan læse mere om uddannelsen her.

Adgangskrav

For at komme ind på føromtalte uddannelse skal du leve op til en række krav. Det vigtigste krav er, at du har gennemført en professionsbacheloruddannelse som enten jordemoder, radiograf, sygeplejerske, fysioterapeut, bioanalytiker eller ergoterapeut. Der er studiestart d. 1. september og ansøgningsfrist d. 1. marts. Skriv evt. de to datoer ned.

Jobmuligheder

Uddannelsen åbner op for rigtig mange spændende karriereveje og jobmuligheder. Efter endt uddannelse kan du formentlig få et job, hvor du aktivt deltager i forskning og udvikling i sundhedssektoren. Ergo har du mulighed for at gøre en mærkbar forskel.

For at fremme dine jobmuligheder bør du så vidt muligt supplere din uddannelse med et relevant praktikforløb. Erhvervserfaring er nemlig guld værd, når man skal ud at finde et job. Det kan de fleste lønmodtagere nikke genkendende til.

Benyt dig af kompetent studievejledning

Som ung skal man træffe rigtig mange svære valg, som kan have betydning for resten af ens liv. Det kan selvsagt være hårdt, hvorfor man bør alliere sig med en studievejleder, hvis man har brug for vejledning og sparring. Du kan få rådgivning inden for økonomi, planlægning, valgfag og meget mere. Faktisk kan du få svar på langt de fleste studierelaterede spørgsmål. Hold dig derfor ikke tilbage, hvis du har svært ved at træffe en beslutning. Mange andre unge står i akkurat samme situation som dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *