Mobilaircondition – Læs om de mange muligheder

Sved og følelsen af at være utilpas på grund af varme og et dårligt indeklima er noget, alle kan genkende. Især om sommeren er indeklimaet særligt udfordret grundet varmen. Her åbner vi døre og vinduer som aldrig før og prøver at nedkøle os med is, kolde bade og behagelig påklædning. Ikke altid virker det, og det kan være både frustrerende og i særdeleshed ubehageligt. Men med transportabel aircondition kan du anskaffe dig et ventilationssystem, der er mobilt og derfor kan flyttes rundt i takt med, at du også flytter dig. Det er med til at give det helt optimale indeklima i både bolig, sommerhus og kolonihave.

Et optimalt indeklima er med til at give dig en bedre hverdag, hvad end du er derhjemme, på arbejde eller et helt tredje sted. Med mobil aircondition er du med til at sørge for en forbedret livskvalitet hos både dig og dine opgivelser. Her er fordelen, at det kun kræver en stikkontakt og ikke en større installation af et fastgjort klimaanlæg. I denne guide kan du læse alt om fordelene ved transportabel aircondition, i hvilke henseender det er optimalt, og hvad du skal være opmærksom på.

Tekst

Denne artikel indeholder

Derfor skal du have aircondition

Det er alfa og omega at have et rart indeklima. Det giver en bedre hverdag, hvad end der er tale om hjemmet, kontoret eller sommerhuset. Et godt indeklima kan skabes på flere forskellige måder. Blandt andet med gode persienner, der kan holde sollys ude, eller et åbent vindue, hvis der er en let brise udenfor.

I nogle tilfælde er aircondition den mest optimale løsning. Aircondition fungerer i bund og grund som et køleskab, men hvor køleskabet kun nedkøler et lille areal, kan airconditionen nedkøle et større areal som f.eks. en stue eller et kontor. Airconditionen er med til at skabe det perfekte indeklima, som er grobund for både et bedre humør, et højere energiniveau og et mere optimalt arbejdsmiljø. Derfor er der rigtig mange gode grunde til at have aircondition, hvis du oplever problemer med indeklimaet.

Arbejdstilsynet har deciderede retningslinjer for, hvordan indeklimaet skal være på arbejdspladser af forskellig karakter. Du kan læse meget mere om det her.

Hvorfor vælge mobil aircondition?

Der er flere gode grunde til, at den transportable aircondition er en god løsning for dig. Først og fremmest er det nemt. Det kræver blot en stikkontakt, og så kan du starte din mobile aircondition i det rum, du ønsker, der skal nedkøles. Derfor kan du på få minutter opnå et behageligt og optimalt indeklima uden at skulle have lavet komplicerede installationer i dit hjem.

Dertil er det flytbart – deraf kommer også den lynhurtige montering. Du kan flytte airconditionen fra rum til rum og dermed selv bestemme, hvor den skal placeres henne. Det er en smart løsning, hvis du skifter omgivelser i løbet af dagen, men varmen er den samme. Slutteligt er det vigtigt, at du har det godt og befinder dig et sted, hvor der er et godt og sundt indeklima. Det giver dig en bedre hverdag og mere overskud. Aircondition i sig selv er en god idé for at undgå overophedning.

Opsummerende er dette gode grunde til at vælge transportabel aircondition:

 • Den nemme montering – du kan køle rummet ned på få minutter
 • Mobiliteten – du kan hurtigt flytte airconditionen til det rum, hvor du befinder dig
 • Et bedre indeklima – det giver et større overskud i hverdagen, en bedre arbejdsinsats og en generel forhøjet livskvalitet

Er transportabel aircondition for alle?

Transportabel aircondition er en løsning for alle, der gerne vil have et bedre indeklima og undgå at have ondt i hovedet, svimmelhed og svedeture, som et varmt rum kan forårsage. Det er dog værd at tage stilling til, om kompakt og fastinstalleret aircondition er nødvendigt for dig. Her anbefaler vi, at du vurderer flere ting.

Først og fremmest er det vigtigt, at du føler, at der er et problem med varmen, som ikke kan løses ved at rulle persienner ned. Du har sikkert prøvet det, men det er en god test til at vurdere, om rummet reelt set kræver nedkøling via airconditioning. Der vil stadig komme varme igennem, selvom persiennerne er nede, og er rummet stadig for varmt, anbefales aircondition.

Dertil skal du vurdere, om problemet er gældende for et rum eller flere rum. Den store fordel ved mobil aircondition er den nemme flytbarhed. Derfor ville dette være en god løsning for dig, hvis problemet var konsekvent i dele af hjemmet eller på enkelte kontorer. Sidst er det vigtigt, at du funderer over din egen mobilitet. Måske er problemet i flere rum, men hvis du primært opholder dig i stuen, eller problemet kun er her, så er aircondition i køkkenet eller soveværelset måske ikke en nødvendighed. Den mobile løsning er meget billigere end at installere et komplet arrangement, der dækker alt.

Her er grunde for og imod transportabel aircondition:

For:

 • Hvis du har gentagne problemer med et dårligt indeklima
 • Hvis indeklimaet er problematisk i enkelte rum
 • Hvis du kræver høj mobilitet og skifter rundt mellem eksempelvis arbejdsplads, garage, køkken, campingvogn eller soveværelse
 • Hvis du ønsker at skabe bedre arbejdsvilkår på din arbejdsplads

Imod:

 • Hvis indeklimaet er problematisk over meget store arealer og over flere rum (man kan dog godt finde store modeller, der kan dække flere rum og store arealer)

En løsning, der ikke skal serviceres og installeres

Det er et lovkrav, at fastmonteret aircondition skal serviceres, og det ville også være dumt ikke at få servicen udført, fordi det i sidste ende er dyrere at skulle lave en komplet udskiftning.

Med transportabel aircondition er der ikke krav til service, og det vil heller ikke være nødvendigt, fordi mobil aircondition er en mindre og relativt simpel enhed uden lige så mange komponenter som en fuld installation. Derfor kan du spare penge den vej, og da kompakt aircondition ikke skal installeres, men blot kan flyttes, er det ikke nødvendigt at få en professionel til at gennemgå et tjek.

Langt de fleste modeller er plug’n’play løsninger, som bare skal sættes i en stikkontakt for at fungere.

Pris på transportabel aircondition

Når du har besluttet dig for at få mobil aircondition, skal du finde den rette forhandler. Her er der flere veje, du kan gå. Ligesom med de fleste andre ting, er der hovedsageligt to muligheder: Internettet eller en butik. Og som oftest når man diskuterer butik eller internet, handler det om, hvorvidt man prioriterer pris eller service.

Man vil i 9/10 tilfælde finde den billigste løsning online, og når en mobil aircondition samtidig ikke kræver store, omfattende installationer eller specialviden, er det den mest anbefalelsesværdige løsning. Butikkerne vil kunne assistere dig, men de vil oftest blot sige de samme ting, som du ville kunne finde på nettet. De skal ikke sætte dele sammen, og de skal ikke præinstallere funktioner eller elementer. Hjælpen vil altså være begrænset.

Når man kigger på priser på mobil aircondition, skal man også huske sig selv på, at man ikke skal sammenligne enheden med en billig blæser. Transportable airconditionere er dyrere end blæsere, fordi de tilbyder en bedre og mere effektiv temperaturreguleret nedkøling uden den medfølgende larm. Den mobile airconditioner regulerer rummets temperatur, mens en blæser blot blæser luft rundt.

Hvordan fungerer installationen?

Hvis du ikke har den store handyman gemt i dig, er det helt normalt at spørge sig selv om, hvordan installationen af din mobile aircondition foregår. Særligt med henblik på at et fastmonteret klimaanlæg kræver installation af professionelle. Her kommer transportabel aircondition virkelig til sin ret. Netop fordi det er en mobil løsning, er der ingen installation. Du skal blot have adgang til en stikkontakt og så sætte airconditionen til den. Så starter din nedkøling, og på få minutter har du et behageligt rum og et passende indeklima.

Find det rette produkt

Der findes mange forskellige modeller af mobil aircondition, der er lavet af mange forskellige producenter. Alle har de forskellige prisskilte og sine kendemærker. Derfor kan det også være svært at finde ud af, hvilket produkt der passer dig bedst. I den forbindelse er der flere ting, der er gode at overveje. Vi har listet de væsentligste herunder:

 • Overvej, hvor meget du skal bruge airconditionen. Er det til et mindre rum, et lidt større rum, eller skal den dække flere etager?
 • Tænk over, om du har et budgetloft – kvalitet afhænger af pris. En blæser er ikke i nærheden af at kunne tilbyde det samme som mobil aircondition.
 • Vær ikke bange for at få råd og hjælp – skriv til forhandlerne eller brug nettet til at læse om folks oplevelser med mobil aircondition
 • Vurder, om du har krav til størrelse og design. Nogle modeller er større end andre, og nogle har måske et design, der ikke går i spænd med dine ønsker.

Med ovenstående i mente er vi sikre på, at du finder et produkt, der matcher dine krav. Derfor vil vi nu blot ønske dig held og lykke i jagten på transportabel aircondition.

Denne artikel er skrevet af Jonathan fra mackabler.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *