Hus og have

Brug for mere plads i hjemmet? Her er mulighederne

Hvis du ønsker mere plads i hjemmet, er der forskellige måder, hvorpå det kan lade sig gøre. Du kan bygge en ny første sal, en tilbygning eller fordele rummene i boligen anderledes. Bliv klogere på dine muligheder herunder.

Har du ikke nok plads i boligen, er det en god idé at overveje, hvordan du kan udvide den. Det kan gøres på flere forskellige måder, og uanset hvilken måde du vælger, vil der være både fordele og ulemper forbundet hermed.

I denne artikel bliver du klogere på dine forskellige muligheder, så du ender med den løsning, der giver bedst mening i netop dit tilfælde. Det er vigtigt, at du er klar over fordele og ulemper, før du beslutter dig.

Denne artikel indeholder

En førstesal kan være løsningen

Hvis konstruktionen i dit hus kan bære det, så er en førstesal en god løsning. Det er ikke den billigste løsning, men det er en praktisk løsning, der ikke alene giver dig mere plads i boligen, men også højner værdien af dit hus.

Du bør dog altid få en byggeteknisk rådgiver eller ingeniør til at undersøge muligheden, før du beslutter dig. Det er nemlig ikke alle huse, der er egnet til det. Klik her ny 1 sal, hvis du ønsker mere viden omkring alt det praktiske.

En tilbygning giver mere plads

Hvis du synes, at det lyder som en for stor omvæltning at etablere en 1. sal, eller hvis du i forvejen har en, kan det være en god idé at overveje en tilbygning. En tilbygning er lettere at etablere, og den stiller ikke lige så store krav til husets nuværende konstruktion.

Samtidig kan du bo i dit hus, imens du får etableret en tilbygning, hvilket ikke er muligt, hvis du får etableret en ny etage. Det er derfor en både billigere og nemmere løsning, men du skal være klar over, at du giver afkald på dele af haven, når du får etableret en tilbygning.

Herudover bør du være klar over, at en tilbygning ofte vil resultere i, at store maskiner skal ind i haven. Du vil derfor i mange tilfælde skulle etablere en ny have, når arbejdet er udført, da planter og bede vil tage skade under arbejdet.

Fordel rummene i boligen anderledes

Hvis ingen af ovenstående løsninger tiltaler dig, er der altid den mulighed, at du kan få fordelt rummene i boligen anderledes. Har du brug for endnu et rum, kan du få opsat en skillevæg, uden der skal ændres i boligens konstruktion.

Det er en smart og billig løsning, der kan give dig fornemmelsen af mere plads – også selvom kvadratmeterne er de samme. Det kan eksempelvis være praktisk, hvis du skal have etableret endnu et børneværelse.

Denne løsning er som regel bedst, hvis du ikke har brug for mere plads, men udelukkende ønsker en smartere opdeling af rummene. Det kan være vanskeligt at rive væggene ned, hvis de eksempelvis er af beton, men det er til gengæld nemt, hvis det er gipsvægge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *