Fordele og ulemper ved kreditkort på rejsen

Vores digitale pengekort er og bliver uundværlige, ikke mindst på en rejse til udlandet, hvor gebyrerne kan være svimlende, eller hvor du simpelthen er afhængig af at have et kreditkort, så du kan leje bil på turen.

Men hvad skal du huske, inden du vælger kreditkort og udbyder? Med de mange digitale kort der udbydes fra banker og låneinstitutter får du vidt forskellige fordele, ligesom det kan koste dyrt i længden, hvis du vælger det forkerte kreditkort til dit behov.

Hvordan virker et kreditkort?

Når du betaler med et almindeligt debetkort, som fx Dankort, Mastercard Debet eller Visa-Dankort, vil din betaling blive trukket fra din konto med det samme, hvis du bruger det herhjemme i Danmark. Kreditkortet er omvendt bundet til et kreditlån, som du så at sige optager hver gang, du bruger kortet. Du kan derfor først modtage et kreditkort efter en kreditvurdering fra banken eller kreditkort-udbyderen, præcis ligesom hvis du skal optage et almindeligt lån.

Læs mere om, hvordan kreditvurdering foregår i denne artikel fra Forbrugerrådets magasin Tænk.

Hvad koster et kreditkort?

Du betaler et eller flere årlige gebyrer for at have kreditkortet, ligesom du skal betale for hævegebyrer på rejsen, hvilket kan være små eller store beløb afhængig af om du rejse uden for eller inden for EU. Du bør derfor skabe et anslået overblik over, hvor ofte du rejser, hvor tit du vil bruge kortet og hvor store, de forskellige gebyrer er ved de enkelte kreditkort og udbydere.

Et væld af fordele ved kreditkort

Selvom der er udgifter forbundet med kreditkort, kan det dog vise sig at blive en større økonomisk fordel i andre sammenhænge. Visse kreditkort tilbyder nemlig ydelser såsom gratis eller meget billig rejseforsikring og lejebilsforsikring, samt eventuelle rabatter ved billeje og forsikring mod aflysning af fly, koncerter og lignende.

Andre fordele ved kreditkort er, at du ofte har muligheden for at gøre dit kreditlån rentefrit over en bestemt periode, hvilket kan være en stor fordel, hvis du søger forbrugslån – også i det daglige, og ikke kun til rejsen.

Sammenlign tilbud på kreditkort

Da der netop kan være forskellige fordele og ulemper ved de enkelte typer af kreditkort såvel som banke og kreditgivere kan have vidt forskellige vilkår, bør du sætte dig grundigt ind i de mange tilbud, før du træffer din endelige beslutning. Her finder du derfor en solid oversigt over de mest benyttede kreditkort i Danmark, deres vilkår og særlige fordele.

Når du har fundet et passende kreditkort til dit behov, bør du derefter sammenligne priser og tilbud fra de forskellige udbydere og banker. På den måde er du sikret et kreditkort, du vil være glad for i mange år fremover.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.