Lån til indskud til nyt lejemål

Flere og flere oplever, at de ser sig nødsaget til at tage et lån for at kunne betale indskuddet til lejemål. Denne tendens har man set i nogle år i de helt store byer såsom København og Aarhus, men nu ses det også i byer som Odense.

I takt med det stigende universitetsliv, udvidelse af byplanen samt aktiviteter i byen stiger priserne. Populariteten kommer af, at byen er i rivende udvikling, og derfor stiger efterspørgslen på lejligheder og boliger, da udlejerne kan tillade sig at sætte priserne op. I den sammenhæng kan man derfor nemt komme ud for, at man har brug for at låne penge til indskuddet.

Specielt unge mennesker oplever behovet for at skulle tage et lån. Måske er det første gang man skal flytte hjemmefra og stå på egne ben. Det er ikke alle unge, der har tjent så store summer, der kræves i indskud. Og da slet ikke, når der også skal betales en masse andre udgifter ved selve flytningen, ved indkøb af nye møbler og betaling af månedlig husleje.

Det kan dog være svært at vide hvor mange penge, der skal lånes, for at kunne betale sit indskud. Heldigvis findes der mange boligsider på nettet, som giver et godt indblik i boligmarkedets priser. Det kan nemlig være meget varierende når man tager boligens type, placering og areal i betragtning.

Denne artikel indeholder

Få et indblik i boligmarkedets priser

Alt afhængig af hvilken bolig/lejlighed man søger, kan prisen på indskuddet variere. Derfor er det en god ide at gøre op med sig selv, hvor meget man har mulighed for at betale i indskud, og have dette med i sine overvejelser, når man undersøger boligmarkedet.

Det er forventeligt, at et sådan indskud godt kan være på 20.000 kr. eller mere, og grundet disse høje priser er det for mange et behov at måtte låne penge så dette kan lade sig gøre. Indskuddets størrelse kan afhænge af boligens placering, størrelse, vedligeholdelsesgrad og selvfølgelig, hvem der udlejer boligen.

For at få et større overblik over, hvad der er forventeligt at skulle betale i indskud ved overtagelse af en ny lejlighed, kan man undersøge boligsiderne. Her oplyses der, hvad der kræves i indskud for de forskellige lejemål. Her ses det tydeligt, at selv i byer som Odense kræves der store summer i indskud til bolig.

En fordel ved at benytte sig af sådanne boligsider er, at du kan oprette dig en boligagent. En boligagent er et tilbud om, at du kan udvælge de kriterier, du har ved valg af ny bolig. Når en bolig med disse krav dukker op, modtager du en besked med informationer om denne bolig.

Undersøg dine muligheder for lån til indskud

Det er ikke alle, der er så heldige, at de kan låne penge af familien. Derfor kan behovet for at skulle låne andetsteds opstå. Her er der heldigvis også andre muligheder. En mulighed er, at du i nogle tilfælde kan søge om lån hos kommunen. Dette er der f.eks. mulighed for i Odense kommune. Hvis du skal ansøge om sådan et lån, er der tale om et beboer indskudslån. Dette kan søges, hvis man skal flytte ind i almen bolig. Her kan der både søges om lån til lejligheder og enkeltværelser. Hvis du ønsker at søge sådan et lån, kan man kontakte kommunen og høre nærmere.

Det er også muligt at optage et lån i de fleste banker. Dette kan enten være et forbrugslån eller en kassekredit. Her er det en god ide at tage kontakt til sin bankrådgiver for at blive vejledt i de muligheder, der er for at tage det bedste lån.

Hvis ikke man er interesseret i at låne penge i banken eller kommunen, så er det også en mulighed at låne penge på nettet via online låneordninger. Her veksles der mellem kviklån og forbrugslån. Fordelen ved et sådant lån er, at man kan låne fra dag til dag, hvilket kan være en fordel, hvis den rette lejlighed pludselig dukker op. Ulempen ved et sådant lån er, at renten er højere end hvis man f.eks. tager et lån i banken.

Opnå et sikkert lån

Det er vigtigt ikke at tage det første og det bedste lån. Et lån kommer til at følge dig i flere år, og du kan ved at tænke dig om, vælge en gunstig løsning. Generelt er det en god ide, at man sætter sig ind i de renter, krav og afbetalingsplaner, der er for det enkelte lån, så man sikrer sig et sikkert og holdbart lån. Det er vigtigt at finde en lånemulighed, der passer til ens økonomi.

Et lån skal være med til at skabe nogle muligheder for en god og ny start, og ikke skabe en kronisk hovedpine i mange år frem. Få et overblik over din økonomi, undersøg dine muligheder og tag et lån, der passer til dine behov.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *