Få en bedre økonomi med et pillefyr

Et pillefyr er en populær og smart varmekilde til dit hjem. Med et pillefyr fyrer man op med træpiller, der består af sammenpresset savsmuld og træspåner. Et træpillefyr er ikke det samme som en træpilleovn, da fyret her består af et træpillemagasin, en kedel og en brænder. Fyret varmer rummene i hjemmet og det varme brugsvand op.

Grunden til at pillefyr er blevet så eftertragtede er, at man kan opnå store besparelser ved at skifte fra olie-, el- eller gasopvarmning til netop denne fyringsform. Derudover er det også bedre for klimaet at fyre op i et pillefyr sammenlignet med f.eks. oliefyr. Træpillerne er nemlig CO2-neutrale, og der er dermed heller ingen CO2-afgift på træpillerne, hvilket er en fordel for pengepungen.

Det er dog vigtigt for miljøets skyld, at man brænder sine træpiller helt af, da man på den måde også får brændt de miljøskadelige gasarter af, der kan opstå når man fyrer. Men så længe man brænder dem helt ned, er der intet udslip af skadelige gasarter. Derfor anbefales det, at du skifter til et pillefyr, hvis du ønsker mere luft i økonomien. Det giver et større økonomisk råderum i længden, som på sigt vil medvirke til en bedre økonomi med flere penge mellem hænderne.

Denne artikel indeholder

Store besparelser sammenlignet med andre varmekilder

En af de helt store fordele ved at anskaffe sig et pillefyr er de store besparelser. Man kan spare helt op til 60 % af den tidligere varmeregning sammenlignet olie- og gasfyr, og op til 70 % ved sammenligning med elvarme. Det er en besparelse, som mange husejere kan have svært ved at lukke øjnene for, specielt hvis man i forvejen har en stor varmeregning. Det er også en besparelse, som er ukendt for de fleste, da varmekilder tit er et avanceret og ukendt område. Derfor kan det være en fordel at oplyse om, da alle skal have muligheden for en bedre økonomi.

Faktisk kan tilbagebetalingstiden af de udgifter, der følger med indkøb og installering af fyret, komme ned på omkring 2-4 år, da man tjener pillefyrets pris hjem på de billigere varmeregninger. Disse besparelser vil selvfølgelig afhænge af, hvilket fyr og hvilke typer træpiller du vælger. Hvis pillefyret er tilstrækkeligt vedligeholdt, og man sørger for at servicere det jævnligt, vil fyret fungere bedre, og dermed vil besparelsen også blive større.

En anden økonomisk fordel ved at skifte til pillefyr er, at man grundet 2020-aftalen kan få et skattefrit energitilskud oveni, når man skifter fra en af de ældre typer varmekilder til en mere CO2-venlig fyringsmetode såsom pillefyret. Tilskuddet gives ud fra den besparelse i KwH, der opnås årligt. Jo større forbrug du har haft tidligere, jo større besparelse kan du opnå – og der er intet loft.

Så det er bare om at komme i gang med at finde en mere klima-rigtig udgave, hvis du vil spare penge allerede i dag, og opleve større økonomisk frihed fremover.

To typer pillefyr

Der findes to typer af pillefyr på markedet, og der er nogle væsentlige forskelle ved de to versioner. Den første type er fyret med brændekedel og akkumuleringstank. Dette er den ældre udgave af pilefyret, som har en billigere købspris. Den kræver dog lidt mere arbejde i drift og vedligeholdelse, men denne type pillefyr har den største besparelse i indkøbspris. Arbejdet består af asketømning, rengøring, påfyldning af træpiller samt løbende kontrol.

Det fuldautomatiske pillefyr er en nyere udgave af den oprindelige model. Dette fyr kræver noget mindre arbejde og vedligeholdelse. Man skal blot fylde piller på og tømme askeskuffen.

Ved nogle pillefyr er der også mulighed for styring over nettet. På den måde kan du overvåge og styre fyret digitalt. Det er endda også muligt for nogle producenter at holde øje med fyret, så de kan kontakte dig, hvis der skulle være opsigtsvækkende udsving i driften. Dette øger sikkerheden i hjemmet, som kan være beroligende at have et overblik over.

På denne måde har du også overblik over de økonomiske udsving, så du er garanteret at opdage eventuelle dyre udgifter i tide, hvis der skulle være fejl i målingen eller lignende.

Gode råd til at træffe den bedste beslutning

Det er en stor beslutning at skulle skifte varmekilde, hvis man ikke er ekspert på området. Derfor kan det være en god ide at undersøge det i dybden og eventuelt kontakte erfarne og kompetente fagfolk, som med sikkerhed vil guide dig igennem din næste store investering i varmekilde. Der findes nemlig et hav af forskellige modeller inden for de to typer af pillefyr.

Så hvis du gerne vil have større økonomisk råderum, og samtidig være mere klima-korrekt kan det være en oplagt mulighed at overveje, om et pillefyr er en god løsning for dig. Hvis du skulle komme i tvivl om hvilken model, der passer til dit hjem, så kontakt en ekspert på området.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *