Sparetips til studerende

Som studerende kan det være svært, at få økonomien til, at hænge optimalt sammen. Men der er for nogle ting man selv kan gøre for, at få en sundere økonomi. Når man får mere luft, kan man bruge pengene på nogle sjovere ting. I denne artikel kan du læse om, nogle af de ting du kan spare penge sammen på som studerende.

Denne artikel indeholder

Læg et budget

En af de første ting man skal gøre for, at skabe en sund økonomi er, at lægge et budget. Det giver et overblik over, ens indtægter og udgifter. Budgettet kan hjælpe med, at se hvor mange penge, du har til overs hver måned. Disse penge kan man så vælge, at bruge til en opsparing. Opsparingen hjælper dig med, at være forberedt på uforudsete udgifter. Når du har det ekstra luft i økonomien, kan du undgå, at skulle optage dyre lån.

Når du lægger dit budget, er det vigtigt, at går et helt år tilbage i din bankoversigt. Der er nemlig udgifter, som blive betalt kvartalsvis. Samtidig vil man også opleve, at indtægter som feriepenge, tilbagebetaling fra skat, og børnebidrag heller ikke kommer konsekvent hver måned. Gennemtjek derfor dit budget et par gange årligt, så du kan se om der er kommet nogen ændringer.

Gå dine udgifter igennem halvårligt
Når du gennemgår dit budget, kan du med fordel gennemgå dine udgifter samtidig. Her kan du tjekke dine abonnementer igennem, og se hvor mange af dem du reelt bruger. Du kan derudover også, gå ind og tjekke ting som Tv, internet, forsikring, og A-kasse igennem. Inde på billigzonen.dk kan du sammenligne priser på mobilabonnementer, streamingtjenester, og meget mere. Hvis du så finder ud af, at du betaler for meget, kan du enten ringe til din nuværende udbyder, og forsøge, at forhandle. Eller du kan også vælge bare, at skifte til en billigere løsning med det samme.

Benyt dig af rabatter

Som studerende har man en del fordele, flere virksomheder tilbyder nemlig studierabat. Det er alt lige fra teatre og cafeer, til offentlig transport og forsikringer. Det er en god ide, at man sætter sig ind i, hvilke steder der giver studierabatten. Der kan nemlig være mange penge, at spare på dette.

Rabatterne gælder også, når du skal købe ind. Der findes flere firmaer, som har specialiseret sig i madtilbud. Dette gælder både for restauranter, hvor man igennem apps og hjemmesider, kan spare penge på regningen. Men det gælder også når der skal handles dagligvarer, hvor man kan købe datovarer på tilbud. Man kan enten købe det igennem apps, som samarbejder med supermarkeder og restauranter. Eller man kan selv holde øje, når man er ude og handle. Man kan også vælge, at kigge i nogen af dine mange tilbudsaviser, som supermarkederne hver uge udsender.

Køb og sælg brugte ting

Der kan være rigtig mange penge, at spare på, at købe brugt. Det gælder både tøj, møbler, men også studiebøger. Man kan enten kigge på nettet, eller tage på loppemarkeder. Fordelen ved, at bruge loppemarkeder er, at man selv kan sælge her samtidig. Alle de ting som man ikke selv bruger, kan man sælge, på et loppemarked. På den måde kan man lave, en lille opsparing som man kan have det sjovt for.

Hvis man er rigtig fornuftigt, så kommer pengene på en opsparingskonto, til enten uforudsete udgifter, eller andet fornuftigt. Derudover er det også en gode ide, at man holder sig for shoppingen, når man selv sælger på loppemarked. Men hvis man alligevel gør, skal man spørge sig selv, om man virkelig har brug for de ting, som man overvejer at købe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *