Opgrader dit internet

Vi kender det alle sammen. Vi er landet i vores sofa efter en lang strabadserende dag, og endelig er det tid til at slappe af. Du tender for din computer, og finder en film du har glædet dig til at se i lang tid, men ikke haft tid til at se. Du sætter filmen i gang, det er ren afslapning. Pludselig stopper filmen, den eneste action på skærmen, er en cirkel der drejer, filmen loader for langsomt. Dette er ofte en ting der sker når man ser internet i sit hjem, men ikke så meget længere. Det nye 5G mobilnetværk er kommet for at rede vores filmoplevelser, og lade os søge meget hurtigere.

Gode grunde til at få 5G internet

Den bedste og vigtigste grund til at få 5G internet er, at det er radikalt hurtigere end 4G. 4G netværket er det netværk som de fleste bruger som standart. Typisk står der et symbol i et af de øverste hjørner af din skærm som viser hvilket netværk du er på. Du kender måske det at være fx i sommerhus og kunne konstatere at der fx står et ”E” i hjørnet. Her bemærker du at forbindelsen samtidig er elendig. Dette er fordi du kun kan oprette forbindelse til E-netværket, et meget langsomt netværk. Du har måske bemærket, at din mobil kører bedst når du har forbindelse til 4G. Dette oplever du, fordi 4G, lige nu, er det hurtigste bud på markedet når det kommer til internet. Hvis du synes at 4G er et godt internet, så vent til 5G kommer. Du kan bare begynde at glæde dig. 5G kan trække op til 10Gbps. Det vil sige at du, i princippet, kan downloade 10Gb data på ét sekund. Sætter man dette i perspektiv, fylder en tekst som denne artikel ca 15kb data. Brugte du den maksimale kraft fra et 5G netværk, kunne du i princippet downloade eller uploade 66.666 tekster som denne i sekundet. Dette netværk er altså enormt meget hurtigere end 4G.

Hvorfor 5G ikke er farligt

5G netværk kan friste mange til at tage sølvpapirshatten på. Det kan føles enormt skræmmende at et stykke teknologi, som man ikke forstår hvordan virker, kan være så kraftfuldt. Dette er fuldt forståeligt. Det kan også være en dårlig ide generelt, at lade Huawei stå for noget infrastruktur, overhovedet, i Danmark. For at uddybe dette, skal det siges at man kan antage at samtlige statsmagter aflytter alt vores elektronik i forvejen. Dog er der ingen grund til at gøre det nemmere for dem end nødvendigt. Derfra og så til at antage at 5G kan stege hjerner og hypnotisere folk til tro på propaganda, er der stadig relativt langt. Det er simpelthen bare et internet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *