Få et naturligt og flot look i haven med en robotplæneklipper

Robotplæneklippere har inden for de sidste år vundet indpas i danskernes hjerter og haver. I takt med teknologiens udvikling er robotplæneklipperne blevet optimeret og udviklet for at leve op til de mange krav. Nu fungerer de næsten som et allemandseje på niveau med en støvsuger. En robotplæneklipper sparer dig både for tid, besvær og bekymringer, så det er ikke noget at sige til, at den er blevet utrolig populær.

Der er rigtig mange fordele ved denne fantastiske, innovative opfindelse til haven. Så hvis du er i tvivl om, du bør købe en til dig selv og hvilken, så skal du læse med herunder. Her kommer vi med forskellige fordele og ulemper med denne smarte maskine, som du bør overveje før dit køb.

Denne artikel indeholder

Robotplæneklipperen: Menneskets bedste ven

Eller tæt på i hvert fald. For man kan næsten ikke gå forbi et hus med dertilhørende græsplæne uden, at der triller en lille robot rundt på det nyligt slåede og grønne græs. Robotten sørger for at holde græsplænen ved lige, så du ikke skal gå og tænke over det. For vi ved godt alle sammen, at der altid går noget tid mellem, at man tænker, at man bør slå græsset, og vi så rent faktisk får det slået. Men med denne robotgræsslåmaskine behøver vi aldrig tænke den tanke igen. For robotplæneklipperen holder automatisk dit græs nede, så det altid ser flot og præsentabelt ud.

De fleste robotplæneklippere er automatiske i dag. Det betyder, at de selv kører ud fra deres ”robothus”, slår græsset, og kører så selv tilbage til opladning, når det er slået. De findes dog også i mere manuelle udgaver, hvor du blot selv sætter dem til. Husene til robotplæneklipperne kan i øvrigt fås i mange forskellige designs og dermed tilpasses din haves indretning og stil.

Og den kommer ikke til at køre ind i dit blomsterbed eller gå i stykker med det samme, regnen falder. Disse robotter har efterhånden været på markedet i nogle år nu, og derfor er de også udviklet til at virke optimalt og holde stand mod vind og vejr. Det vil sige, at de med en censor ved, at de ikke skal gøre ind i et træ, et bed eller gennem hækken for den sags skyld. De er programmede til netop at være det perfekte alternativ til en manuel græsslåmaskine.

Robotplæneklippere er især populære i sommer- og kolonihavehuse

Da den selv kan sørge for at holde græsplænen ved lige, er de især populære i kolonihave- og sommerhuse. I stedet for at man føler sig forpligtet til at tage derud en gang om ugen i sommeren for at slå græsset, så kan robotplæneklipperen klare det for én. Så kan man tage derud, når man lyster, og sommer- eller kolonihavehuset kan forblive et hyggeligt fritidshjem i stedet for en sur pligt.

Robotgræsplænen kører præcis efter, hvad du ønsker, og på de fleste maskiner kan du selv programmere, hvor ofte du vil have slået græsset. Men for dem, der ikke har lyst til at bruge deres ferie på at slå græs og til dem, der måske ikke længere kan holde til det, så er denne maskine/robot altså perfekt. Både til huset derhjemme og til fritidsboligen.

 

Hvilken robotplæneklipper skal jeg vælge?

Hvis du allerede har besluttet dig for, at du gerne vil investere i en robotplæneklipper, så skal du finde ud af hvilken. Der er forskellige slags at vælge imellem afhængig af, hvad du gerne vil bruge dem til. Har du en lille græsplæne, der skal slås ofte? Eller har du en stor græsplæne, hvor der er mange træer og buske, som robotten skal kunne undgå?

Du kan læse meget mere om de forskellige slags robotplæneklippere og finde den, der passer bedst til dig og din have i en test af en robotplæneklipper.

I dag har de fleste robotter en censor, der gør dem i stand til at stoppe op, før de kører ind i noget. Derfor er de heller ikke i fare for at køre ud på vejen, hvis bare man har et hegn rundt om sin have. Men har man ikke det, så skal man se efter en robotplæneklipper, hvor man kan indstille på, hvor langt ned af græsplænen den må køre. Sommetider bliver det også gjort ved at sætte et usynligt hegn op mellem to punkter, som robotten kan reagere på.

Hvis det ikke allerede følger med, er det en god idé at købe et hus til robotplæneklipperen. Det fungerer som et lille hus, hvor robotplæneklipperen kan køre ind i, når den skal lade op. Så behøver man ikke bære den inden for, når den er færdig.

Robotter der overtager de huslige pligter

Det er ikke kun robotplæneklipperen, der bliver mere og mere populær. Det er også andre robotter, hvis funktion er at hjælpe til i hjemmet med de huslige pligter. Især hos pensionister og funktionsnedsatte er robotterne populære, fordi de kan give en følelse af selvstændighed. Det kan for eksempel være grænseoverskridende for nogle altid at have husgerningshjælp gående rundt i huset. Eller have nogle ovre, der skal sidde og give en mad. Her er robotterne en stor hjælp.

Det betyder også, at du kan få mange forskellige robotter. Både robotspisearme og robotstøvsugere bliver mere og mere populære. Du kan læse denne guide, hvis du overvejer at få fat i en robotstøvsuger også. Du behøver ikke være bange for at falde over robotstøvsugeren eller robotplæneklipperen, for de flytter sig altså, hvis de har censor på. Og de hjælper dig med de pligter, som du af den ene eller anden grund ikke selv kan eller har tid til at tage dig af.

Vi skal altså ikke være bange for, at robotterne overtager for meget af vores verden. For hvis man gerne selv kan og vil slå sit græs eller støvsuge, så gør man selvfølgelig bare det. Men for dem, der ikke kan eller har tiden, så er robotterne en kæmpe stor hjælp. De klarer det værste i hjemmet, så man kan blive boende uden for meget hjælp fra alle mulige andre hjælpende hænder i hjemmet. Med robotten er du stadig dame eller herre i eget hus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *