Pep kontoret op med kreative indslag

Savner du inspiration til hjemmekontoret, studiekontorpladsen eller det faste udekontor i byen, så er der råd at hente. Dagene kan godt blive lange, hvis man konstant og igen skal se på det samme inventar og de samme hvide vægge hver evig eneste dag. Med få midler kan man ret hurtigt få sat skik på interiøret og peppet stemningen op, så det bliver en smule sjovere at møde ind hver dag. Vi giver et bud på et par finurlige indslag.

 

Pryd væggene med plakater

Værkstedstapet med nøgne damer er en saga blot. I dag kan du købe op til flere forskellige fantastiske plakater til væggene i alskens motiver og designs. Du behøver ikke nødvendigvis springe ud i et særligt motiv eller et historisk foto, for i dag kan man købe mere intelligente plakater, som er med til at skabe rummet mere end de blot skal benyttes som et visuelt blikfang. Der kan rekvireres plakater, som skaber kontraster til det i forvejen stilsikre design på kontoret, eller der kan skabes ferniserings-lignende udstillinger af små plakater, der både tjener til inspiration men som også kan fungere som en rum-opdeler eller hyggekrog.

 

Grønt er godt

Ethvert kontor har godt af lidt grønt på gulvene eller i vindueskarmene. Og man behøver såmænd ikke at have særligt grønne fingre for at holde dem. Visse planter kan klare op til flere dage og uger uden vand, så man kan gå målrettet efter de mere hårdføre planter, hvis man allerede på forhånd ved, at man ikke har tid til at vande dem synderligt ofte. Men at have grønt på kontoret er uden tvivl en gave for både dig og eventuelle gæster, da de ikke blot er smukke og skaber god stemning, men da de faktisk også kan virke luftrensende.

 

Invitér fiskene indenfor

Du spiser sikkert godt med fisk i middagspausen, som sundhedsstyrelsen nu engang anbefaler, men hvad med at invitere levende fisk ind på kontoret i stedet for at spise dem i din tun-sandwich eller som makrel på rugbrødet? Akvarier kan købes i forskellige størrelser og de behøver slet ikke at være dyre. Du kan sågar finde brugte akvarier og tilbehør til forholdsvis billige penge. Det kræver ikke alverdens at holde og fiskene behøver ikke den store pleje. Men de kan være inspirerende og hyggelige at have stående, når øjnene trænger til at hvile på andet end computerskærmen eller papiret.

 

Skab forskellige dufte for øget produktivitet

Der forskes utroligt meget i dufte og aromaer og i dag er det muligt at købe forskellige luftfriskere og duftmaskiner, som ikke fylder andet end en lille skål. De kan snildt placeres på selve skrivebordet eller i vindueskarmen og sprede en lind strøm af aroma rundt i lokalet. Der kan tilkøbes forskellige dufte, som efter sigende skulle kunne øge produktiviteten i rummet og skabe god stemning. Vælg mellem alt fra citrus, kaffe, jasmin, lavendel, kanel og mange mange andre. Og hvem ved, måske får du faktisk mere fra hånden, hvis der for en gang skyld siver andre og bedre luftdufte rundt på kontoret end hvad man nu er vant til at dufte.

 

Sid ordentligt og undgå smerter

Stole er vigtige for folk der sidder meget ned i løbet af en dag og er foroverbøjet over computeren. Tjek derfor markedet for ergonomiske stole eller andre gadgets og inventar som vil kun øge komforten, når man nu engang sidder så meget ned som man gør. Uden smerter er man bare langt mere produktiv og kreativ.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *