Prøv en robotplæneklipper til haven

Med forår og sommer følger også havearbejde, hvis du er husejer. Måske er du født med grønne fingre og elsker at bruge din fritid i haven, eller måske er du mindre begejstret for at luge ud i dine bede. Det kan også være, at du år efter år sukker over, at det endnu en gang er blevet sæson for at klippe græsset. H

Heldigvis er der råd herfor, da markedet i dag er spækket med robotstøvsugere. Uden at røre en finger – foruden at trykke på startknappen – kan du få en perfektklippet græsplæne, som din nabo og dine gæster vil misunde. Men hvordan gør du en god investering og finder frem til en god robotplæneklipper? Det får du svar på i dette blogindlæg.

Denne artikel indeholder

Hvor stor er din have, og hvordan er terrænet?

Noget af det, der med til at give et indtryk af din bolig, er din have og dermed også din græsplæne. Skal din bolig udmærke sig, er en velklippet græsplæne derfor et godt sted at starte. Når du skal vælge en robotplæneklipper til at klare opgaven for dig, er det væsentligt at tænke over størrelsen på din have.

Derudover har det også en betydning for valg af plæneklipper, hvor den skal køre. Som nævnt er der efterhånden et stort udvalg inden for robotplæneklippere. Robotternes specifikationer varierer fra model til model, og du skal vælge en, der passer til havearealet og terræn. Har du eksempelvis en kuperet have, eller en have med mange smalle stier eller mange bede, så har det betydning for dit valg af model. Jo flere ’forhindringer’, der er i haven, desto mere avanceret skal robotplæneklipperen være, hvis du skal opnå det optimale resultat.

Hvordan fungerer robotplæneklipperen?

Robotplæneklipperen er udstyret med et knivsystem, som gør bugt med lange græsstrå og giver en jævn klipning. Hertil kan du også selv justere klippehøjden. Du har måske lært, at græsslåning med en traditionel plæneklipper skal foregå i linjer? Dette er ikke tilfældet med en robotplæneklipper, da den kører rundt på plænen i et tilfældigt mønster.

Det vilkårlige køremønster giver i samspil med det effektive knivsystem en flot og tætklippet plæne uden kørespor. Robotplæneklipperen er udstyret med sensorer. Derfor kører den uden om bede og stopper, hvis den skulle ramme havemøbler, en urtepotte eller hvad du ellers måtte have stående i haven. Nogle avancerede modeller kan sågar automatisk nedsætte farten, hvis de kommer tæt på en person. Men hvad så med strøm, tænker du nok? Robotplæneklipperen er så intelligent, at den selv kører til sin ladestation, når den trænger til mere strøm.

Få en flottere græsplæne

Hvis du har udskudt plæneklipningen længe nok, vil du opleve, at det afklippede græs ophober sig i bunker. Det undgår du med en robotplæneklipper, da den sørger for, at græsset aldrig bliver for langt. Det medvirker til, at det afklippede græs i stedet giver gødning og næring. Samtidig bidrager det til færre mosdannelser. Ikke nok med at du slipper for at skubbe en plæneklipper rundt i haven, så hjælper robotplæneklipperen dig også med at få en væsentligt flottere og mere jævn græsplæne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *