Sådan skrotter du din gamle bil og får skrotningsgodtgørelsen

Du ved, at det er tid til at sende bilen til ophugning, når den har kørt de første 300.000 kilometer, og bilen er blevet godt rusten.

Det kan være, at du har gjort alt, hvad du kunne for at forlænge bilens levetid og passet godt på den. Du har sandsynligvis sendt den til regelmæssige eftersyn og altid sørget for at skifte olie. Det kan endda være, at du har været bevidst om, at undgå for mange koldstarter for at forlænge bilens levetid. Hvis din bil er en billig og mindre model, så er det imponerende nok i sig selv, hvis den har kunne køre mere end 200.000 km.

Uanset hvor godt du har passet på din bil, så kommer der et tidspunkt, hvor det er nødvendigt at skrotte den og sende den til ophugning. I denne artikel kigger vi nærmere på, hvad du skal gøre, når bilen skal skrottes. Vi kigger også på, hvordan du får udbetalt din skrotningsgodtgørelse.

Skrotning af biler starter typisk online

Det i dag nemmere end nogensinde før at sende bilen til skrotning. Skal du sende bilen til skrot, kan du finde en god autoophugger tæt på dig ved at foretage en simpel søgning på internettet.

Mange autoophuggere kræver, at du selv kører din bil ned til autoværkstedet, hvor bilen skal ophugges. Typisk behøver du ikke at bestille tid, men kan blot køre bilen derned uden videre. Hvis dette ikke er en mulighed for dig, så er der også nogle autoophuggere, som tilbyder at komme og afhente din gamle bil for dig. Dette kan være en fordel for især ældre borgere, som bare skal af med deres gamle bil så nemt som muligt.

I nogle tilfælde skal autoophuggeren have penge for at ophugge din bil for dig. Dette afhænger typisk af, om han har indgået et samarbejde eller ej med Bilimportørernes Ordning. Hvis ikke autoophuggeren er medlem af denne ordning, så skal du typisk betale ham for at ophugge din bil. Dermed kan prisen på ophugningen i sidste ende udligne eller endda overstige skrotningspræmien!

Det kan derfor altid betale sig at lave noget research først hos de forskellige autoforhandlere på internettet. Du kan altid få mere information på Miljøstyrelsens hjemmeside eller på forskelle online fora om biler.

Indsend de nødvendige dokumenter for at få skrotningsgodtgørelsen

For at kunne modtage skrotningsgodtgørelsen, som er på 2200 kr, skal du sørge for at have papirerne i orden. Når dette er sagt, så kan du ikke modtage nogen kompensation i forbindelse med skrotningen af din bil, hvis din bil er indregistreret før 30. juni 2000.

Du skal altid sørge for at få udfyldt en skrotningsattest med autoophuggerens underskrift. Dette foregår nemmest ved, at du får autoophuggeren til at udfylde skrotningsattesten for dig. Dette koster 250 kr.

Når du kører bilen til autoophugning, er det også vigtig, at du husker bilens indregistreringspapirer. Du skal også medbringe billedlegitimation, men normalt er det nok med dit kørekort.

Du skal sørge for at afmelde bilen i motorregisteret. Når dette er gjort, skal du indsende registreringsattesten og skrotningsattesten til Miljøordning For Biler. Herefter går der et par dage, hvorefter du modtager din skrotningspræmie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *